Doğal Görünüm Veren En İyi Saç Spreyleri

Perihan

Kayıtlı Üye
Saç spreyi denince çoğu kişinin aklına taş gibi duran, sert ve yapış yapış bir görüntü geliyor. Benim de uzun süre deneyimlerim hep öyle oldu. Güçlü tutuş sağlıyor ama saçımın doğallığını tamamen bozuyordu. Oysa ben hem saçımın gün boyu şeklini korumasını hem de doğal görünmesini istiyorum. Saçımı salladığımda hareket edebilmeli, dokunduğumda sert değil yumuşak olmalı.

Araştırırken bazı markaların “flexible hold” yani esnek tutuş sağlayan spreyler ürettiğini gördüm. Bunlar saçın hareketini kısıtlamadan şekli sabit tutuyor. Özellikle L’Oréal Elnett Satin, Wella Stay Styled, Syoss Flexible Hold, Kerastase Laque Couture, Moroccanoil Luminous Hairspray bu konuda çok övülüyor. Bazıları saçta ağırlık bırakmıyor, bazıları da parlaklık veriyor.

Benim merak ettiğim şey şu: Gerçekten doğal görünüm veren, sertleştirmeyen saç spreyleri var mı? Yoksa hepsi belli bir noktada saçın doğallığını bozuyor mu? Günlük kullanımda doğal görünüm çok önemli, bu yüzden tecrübelerinizi öğrenmek isterim.

👉 Sizce doğal görünüm veren en iyi saç spreyi hangisi?

Benim favorim L’Oréal Elnett Satin. Gerçekten doğal bir görünüm sağlıyor. Saçımı hiç sertleştirmiyor, gün sonunda kolayca taranıyor. Özellikle günlük kullanım için harika. Kokusu da çok hafif.

Oyla 0
Ben Wella Stay Styled kullanıyorum. Saçımı hem sabitliyor hem de esnek bırakıyor. En çok hoşuma giden yanı saçımı parlak göstermesi. Saçımda ağırlık yapmıyor, doğal bir görünüm oluyor.

Oyla 0
Benim tercihim Moroccanoil Luminous Hairspray. İçeriğinde argan yağı var, saçım hem sabitleniyor hem de çok parlak görünüyor. Asla yapış yapış değil, doğal bir görünüm sağlıyor.

Oyla 0
Günlük kullanımda ben Syoss Flexible Hold kullanıyorum. Çok uygun fiyatlı ama doğal görünüm konusunda başarılı. Saçım sertleşmiyor, gün boyu hafif bir tutuş sağlıyor.

Oyla 0
Benim tercihim Kerastase Laque Couture. Profesyonel bir ürün olduğu için doğal tutuş sağlıyor, aynı zamanda saçımı ağırlaştırmıyor. Fiyatı yüksek ama verdiği sonuç gerçekten çok farklı.

Oyla 0
Daha uygun fiyatlı bir seçenek isteyenlere Taft Flexible Hold öneririm. Güçlü tutuşu yok ama saçımı doğal bırakıyor. Özellikle günlük kullanımda çok memnunum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt