Doğal Görünümlü Allık Arıyorum, Hangileri Güzel Duruyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Beril
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beril

Kayıtlı Üye
Allık sürmeyi seviyorum ama doğal durmasını daha çok seviyorum. Son zamanlarda sosyal medyada çok pigmentli, tek dokunuşta yüzü boyayan allıklar görüyorum ama ben öyle bir şey istemiyorum. Günlük hayatta yanaklarım “kendiliğinden kızarmış” gibi dursun istiyorum. Sorun şu ki bazı allıklar bende ya çok lekeli duruyor ya da bir saat sonra tamamen kayboluyor.

Ten rengim açık-orta arası, alt tonum da tam emin değilim; bazen sıcak gibi, bazen nötr. O yüzden her pembe bana yakışmıyor, bazı şeftaliler de fazla turuncu duruyor. Bir de cildim karma, bazen pudra ürünler kuru bölgelerde pütür pütür durabiliyor. Krem allık mı toz allık mı daha iyi olur, onu da kestiremiyorum.

Bütçe olarak da uçmak istemiyorum ama gerçekten güzel duran bir ürün bulursam veririm diyorum. İşin kötü yanı, mağazada denediğimle evde duruşu bazen farklı olabiliyor. O yüzden gerçek kullanıcı önerisi arıyorum.

Günlük makyajda doğal duran, yanakta lekelenmeyen ve yüzü taze gösteren allık öneriniz var mı?

Doğal görünüm için bence krem allıklar daha risksiz. Parmakla ya da süngerle çok ince yayıp üstüne hafif pudra geçince gün boyu kalıyor. Toz allıklar bazen kuru bölgeleri belli ediyor. Renk olarak da “gül kurusu / şeftali-nude” tonlar genelde her makyaja uyuyor, fazla bağırmıyor.

Oyla 0
Toz allık kullanacaksan fırça çok önemli. Sık fırça fazla pigment alıyor ve leke yapıyor. Daha yumuşak, dağıtan bir fırçayla çok az alıp kat kat çıkmak daha doğal duruyor. Ben tek seferde yoğun sürmek yerine yavaş yavaş artırınca hem doğal duruyor hem kontrol sende oluyor.

Oyla 0
Renk seçimi için küçük bir ipucu: Dudak renginle uyumlu tonlar genelde yanakta da doğal duruyor. Çok soğuk pembe bazen “makyaj” gibi duruyor. Şeftali-nude ya da hafif gül kurusu tonlar özellikle günlükte çok kurtarıcı. Bir de allığı çok aşağıya değil, elmacık kemiğinin üstüne uygulayınca daha taze duruyor.

Oyla 0
Ben lekelenmeyi en çok altındaki fondöten/pudra uyumsuzluğunda yaşadım. Eğer alt baz çok pudralıysa krem allık topaklanabiliyor. Eğer alt çok nemliyse toz allık leke yapabiliyor. Ben altı hafif sabitleyip sonra krem allık geçince daha iyi oturdu. Üstüne de azıcık toz allıkla sabitleyince kalıcılık artıyor.

Oyla 0
Doğal allık için bence “az pigmentli” ürünler daha güvenli. İlk sürüşte çok renk verenler günlükte hata kaldırmıyor. Ben hafif pigmentli bir allığı kat kat uygulayınca daha doğal görünüm alıyorum. Gün içinde uçması sorun olursa, mini bir krem allığı çantada taşımak da kurtarıcı oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt