Doğal İçerikli Erkek Şampuanları Gerçekten İşe Yarıyor mu?

Taner Sağlam

Kayıtlı Üye
Bir süredir kimyasal içerikli şampuanlardan uzak durmaya çalışıyorum. Ambalajda yazan o uzun, anlaşılmaz isimler gözümü korkutuyor. “Doğal içerikli” yazan ürünlere yöneldim ama ne yalan söyleyeyim, etkisi konusunda kararsızım. Saçı temizliyorlar ama sanki derinlemesine değil. Bazen yıkadıktan sonra saç diplerim tam arınmamış gibi hissediyorum.

Çoğu ürün “bitkisel”, “sülfatsız”, “doğal özlü” diyor ama hangisi gerçekten öyle, anlamak zor. Bazılarında köpük az olduğu için yeterince temizlenmiyormuş hissi oluyor. Ama diğer yandan, saçım artık daha az kuruyor, eskisi kadar sertleşmiyor. Yani iyi yanları da var ama tam ikna olamadım.

Doğal içerikli ürünlerin saçı zamanla toparladığını söylüyorlar. Belki sabırsız davranıyorum, belki de yanlış ürün kullanıyorum. Gerçekten uzun vadede fayda sağlıyor mu merak ediyorum.

Sizce doğal içerikli şampuanlar erkekler için yeterli mi, yoksa klasik ürünler kadar etkili olamıyorlar mı?

Çözüm
Ben tamamen doğal içerikli bir markaya geçtim. İlk ay saç alışamadı, ama ikinci aydan itibaren fark netleşti. Kepek bitti, saç derisi rahatladı. Bence doğru ürünü bulunca doğal içerikli şampuanlar klasiklerden daha iyi. Tek şart: sabır.
Ben sülfatsız şampuanlara geçtim, ilk haftalarda garipti ama sonra saçım alıştı. Artık kuruluk yok, daha doğal bir parlaklık var. Köpürmüyor diye etkisiz sanma, zamanla fark ediliyor.

Doğal içerikli şampuanlar sabır istiyor. Hemen etki etmez ama uzun vadede fark yaratıyor. Ben aloe veralı bir ürün kullanıyorum, saçım daha yumuşak ve kepek azaldı.

Her ürün “doğal” değil. İçeriğe dikkat et. Parfüm ya da alkol varsa tam doğal sayılmaz. Ben jojobalı bir ürün kullanıyorum, gerçekten hafif ama etkili.

Benim saçım yağlı, doğal şampuanlar ilk başta iyi geldi ama sonra ağırlaştı. Arada denge kurmak lazım, haftada 1 kez güçlü temizlik yapan bir ürünle dönüşümlü kullanıyorum.

Ben tamamen doğal içerikli bir markaya geçtim. İlk ay saç alışamadı, ama ikinci aydan itibaren fark netleşti. Kepek bitti, saç derisi rahatladı. Bence doğru ürünü bulunca doğal içerikli şampuanlar klasiklerden daha iyi. Tek şart: sabır.

Çözüm
Geri
Üst Alt