Doğal Yağlarla El Bakımı Yapan Var mı? Hangisi Gerçekten Etkili?

Bitter Çikolata

Kayıtlı Üye
Merhaba kızlar 🌿
Son zamanlarda el kremlerinden çok doğal yağlara yöneldim. Ama o kadar çok yağ var ki, hangisi gerçekten işe yarıyor karıştırdım. Zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, argan, shea, jojoba… herkes farklı birini övüyor.

Ben özellikle gece yatmadan önce kullanabileceğim bir karışım istiyorum. Elleri yumuşacık yapıp sabah canlı gösterecek bir şey.
Kokusuz olursa daha iyi olur çünkü fazla aromatik yağlar beni rahatsız ediyor.

👉 El bakımında hangi doğal yağı kullanıyorsunuz? Gerçekten fark yaratan bir karışımınız var mı?

Hindistan cevizi yağına birkaç damla E vitamini kapsülü ekleyince harika bir karışım oluyor. Her gece yatmadan önce uygulanınca sabaha kadar emiliyor ve eller pamuk gibi yumuşuyor. Düzenli kullanımda pürüzler tamamen kayboluyor, özellikle kuru ciltlerde etkisi inanılmaz.

Oyla 0
Argan yağı uzun zamandır en etkili nemlendiricilerden biri oldu. Kokusuz, hemen emiliyor ve cildi adeta ipek gibi yapıyor. Özellikle manikürden sonra tırnak kenarlarını yumuşatmada birebir. Soğuk havalarda çatlama sorununu tamamen ortadan kaldırıyor.

Oyla 0
Ben evde karışım yapıyorum: zeytinyağı + jojoba yağı + lavanta damlası. Elleri hem besliyor hem mis gibi kokuyor. 3 haftadır kullanıyorum, ellerim yumuşacık.

Oyla 0
Sheabutter gerçekten yoğun yapıda ama cilde sürüldükten kısa süre sonra hemen emiliyor. Yaklaşık 10 dakika içinde yağlı his kayboluyor, geriye sadece ipeksi bir doku kalıyor. Düzenli uygulandığında tırnak etlerini bile toparlayacak kadar etkili.

Oyla 0
Badem yağı uygun fiyatlı ama etkisi çoğu kremden daha iyi. Birkaç damla bile yeterli oluyor, özellikle masajla uygulandığında kan dolaşımını artırıyor. Düzenli kullanımda el kuruluğu tamamen geçiyor ve ciltte rahatlatıcı bir sıcaklık hissi bırakıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt