Doğal Yöntemlerle Saç Dökülmesini Azaltan Var mı? Deneyimlerinizi Paylaşır mısınız?

Sibel Arıkan

Kayıtlı Üye
Merhaba herkese,
Son birkaç haftadır daha doğal bir bakım rutini oluşturmaya çalışıyorum çünkü kimyasal içerikli ürünler artık saçlarımı daha da yoruyor gibi geliyor. Özellikle saç dökülmem arttıkça, daha sade ve bitkisel yöntemlere yönelme isteğim güçlendi. Evde hazırlanan yağ karışımları, bitki çaylarıyla yapılan durulamalar ya da düzenli masaj gibi yöntemlere dair çok şey duydum ama ne gerçekten işe yarıyor, ne zaman etki gösteriyor hiçbir fikrim yok.

Bu süreçte deneme yanılma yapmaktan biraz çekinmeye başladım çünkü saç dökülmem moralimi iyice bozdu. Bir yöntemin gerçekten sonuç verip vermediğini anlamak için ne kadar zaman gerektiğini bile bilmiyorum. O yüzden gerçek kullanıcı deneyimlerini duymak benim için çok daha değerli olacak.

Doğal yöntemlerle saç dökülmesini azaltmayı başaran var mı? Hangi yöntemi kullandınız ve gerçekten işe yaradı mı?

Badem yağı ve hint yağını karıştırıp haftada bir düzenli olarak uygulamaya başladığımda ilk birkaç hafta hiçbir şey değişmedi sanmıştım. Ama ikinci ayın sonunda dökülmenin belirgin şekilde azaldığını fark ettim. Doğal yöntemlerde sabır çok önemliymiş, gerçekten işe yarayabiliyor.

Oyla 0
Ben hiçbir ürün değiştirmeden, sadece saç derisine her akşam 5-10 dakika masaj yapmayı alışkanlık haline getirdim. İlk ay sonunda köklerde güçlenme, ikinci ay sonunda ise dökülmede ciddi azalma gördüm. Hem ekonomik hem de gerçekten etkili bir yöntem olduğunu söyleyebilirim.

Oyla 0
Isırgan otu suyunu demleyip haftada iki kez durulama suyu olarak kullandım. İlk başta kokusundan çekinmiştim ama zamanla alışılıyor. Yaklaşık bir ay sonra hem saçlarım daha canlı görünmeye başladı hem de dökülme gözle görülür şekilde azaldı. Bitkisel çözümler bazen gerçekten fark yaratıyor.

Oyla 0
Doğal sabun kullanmaya başladığımda dökülmem ciddi şekilde azaldı. Sülfatsız ürünlerin etkisi gerçekten farklı.

Oyla 0
Saç dökülmesinin tamamen dış bakımdan kaynaklandığını düşünürdüm ama beslenmemi düzenleyince fikrim değişti. Omega-3, yeşil sebzeler ve düzenli su tüketimi ekleyince yaklaşık bir ay içinde dökülmem belirgin şekilde azaldı. Bence içten destek olmadan hiçbir yöntem tam verimli çalışmıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt