Doğum Sonrası Saç Dökülmesi Yaşayanlar: Ne Kadar Sürdü?

Okuyan Hanım

Kayıtlı Üye
Merhaba kızlar... Doğumdan sonra hayatımın her alanında büyük bir değişim yaşadım ama en beklemediğim şey saçlarımın bu kadar hızlı dökülmeye başlaması oldu. Hamilelik boyunca gürleşen saçlarım sanki bir anda eski gücünü kaybetti. Her duşta, her taramada normalden çok daha fazla saç elime geliyor. Bu durum beni hem şaşırttı hem de biraz korkuttu.

Çevremde bunun normal olduğunu söyleyenler oldu ama süre konusunda kimse net bir şey söyleyemedi. Bazıları birkaç ay sürdüğünü, bazıları çok daha uzun devam edebileceğini söyledi. Benimki hangi kategoriye giriyor, yoksa ekstra bir eksiklik mi var anlayamıyorum. Doğum sonrası hormonal değişimlerin bu kadar belirgin bir etki yaratması gerçekten şaşırtıcıymış.

Benzer bir süreç yaşayan kişilerin deneyimlerini duymak bana çok iyi gelecek. Ne kadar sürdü, kendiliğinden mi geçti, yoksa destekleyici bir ürün kullanmak zorunda mı kaldınız merak ediyorum.

Doğum sonrası saç dökülmeniz ne kadar sürdü ve toparlanma sürecinde neler işe yaradı?

Benim dökülmem doğumdan yaklaşık üç ay sonra başladı ve ilk başta çok paniklemiştim. Doktorum bunun tamamen hormonal olduğunu söyledi. Ekstra bir ürün kullanmadan, altıncı aya doğru kendi kendine azalmaya başladı. Sabırlı olmak gerçekten önemliymiş.

Oyla 0
Doğum sonrası dökülmem yoğun başlamıştı ama biotin takviyesi ve hafif bir saç serumu ekleyince süreç daha katlanılır hale geldi. Tamamen geçmesi dört ayı buldu. Destek almak toparlanmayı hızlandırdı ama en çok zaman işe yaradı.

Oyla 0
Benim dökülmem çok gözle görülürdü ve moralimi bozmuştu. Dermatoloğum ferritin değerlerini kontrol ettirdi, biraz düşük çıktı. Takviye başlayınca hem dökülme azaldı hem hacim geri geldi. Her zaman sadece hormonlarla ilgili olmayabiliyor.

Oyla 0
Hamilelik sonrası hormonlarım tamamen altüst olmuştu ve dökülme buna bağlıymış. Hiç ürün değiştirmeden sadece düzenli uyku ve beslenmeye odaklandım. Üçüncü aydan sonra belirgin şekilde azalma gördüm. Vücudun kendini toparlaması zaman alıyor gerçekten.

Oyla 0
Bende en çok işe yarayan şey saç derisine nazikçe masaj yapmak oldu. Kan dolaşımı arttıkça hem dökülme hafifledi hem de yeni saçlar çıkmaya başladı. Doğum sonrası süreçte ağır ürünler yerine basit rutinler daha etkili olabiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt