Karın Germe Ameliyatı Kimlere Uygulanır, Doğum Yapanlar İçin Uygun Mu?

Selma Uçar

Kayıtlı Üye
Kilo alıp vermekten sonra en çok doğumdan sonra vücudumun değiştiğini fark ettim. Özellikle karın bölgem ne kadar spor yapsam da eski haline dönmedi. Cildimde sarkma, hatta çatlaklar oluştu. Artık aynaya baktığımda o bölgeyi gizlemeye çalıştığımı fark ettim. Bu yüzden karın germe ameliyatı ilgimi çekmeye başladı.

Doktorların söylediğine göre bu ameliyat, özellikle gebelik sonrası karın kasları ayrılan, derisinde gevşeme olan kişiler için çok uygunmuş. Yani aslında benim gibi doğum yapmış kadınlarda sık tercih ediliyormuş. Çünkü sadece yağ değil, cilt ve kas yapısı da etkileniyor.

Bazı anneler “spora devam etsem toparlanır mı” diyor ama maalesef fazla deri egzersizle yok olmuyor.

Bu operasyonla fazla deri alınıyor, karın kasları sıkılaştırılıyor ve daha düz bir görünüm elde ediliyormuş.

Yine de aklımda soru işaretleri var. Sonuçta bir ameliyat ve iyileşme süreci gerektiriyor. Fakat özgüven açısından büyük bir fark yaratıyor gibi duruyor.

Sizce doğum yapmış biri için bu ameliyat doğru bir adım mı olur, yoksa başka yöntemleri denemek mi gerekir?

Ben iki doğum yaptım, karın kaslarım tamamen ayrılmıştı. Karın germe ameliyatı bana çok iyi geldi. Eski kıyafetlerime girebiliyorum, iz kaldı ama rahatsız etmiyor.

Oyla 0
Doğum sonrası karın derim sarktı, sporla düzelmedi. Bu ameliyatla toparlandı. Eğer tekrar çocuk düşünmüyorsan çok mantıklı bir seçenek.

Oyla 0
Karın germe ameliyatı doğum sonrası en etkili çözümlerden biri. Kaslar onarılıyor, fazla deri alınıyor. Ben de yaptırdım, sonuçtan çok memnunum. Tekrar doğum düşünülmüyorsa ideal.

Oyla 0
Çözüm
Ben doğumdan sonra bir yıl bekledim, sonra yaptırdım. Cilt gevşekliği tamamen geçti. Gerçekten anneler için güzel bir toparlanma sağlıyor.

Oyla 0
Benim karın bölgem doğumdan sonra toparlanmadı, bu ameliyatla vücudum değişti. Sadece sabırlı olman gerekiyor, iyileşme süreci biraz uzun ama sonuç mükemmel.

Oyla 0
Geri
Üst Alt