Karın Germe Ameliyatı Erkeklerde Ne Zaman Gerekiyor?

Fevzi Akarsu

Kayıtlı Üye
Merhabalar,

Ben yaklaşık 20 kilo verdim ve özellikle göbek bölgemde ciddi bir cilt sarkması oluştu. Sporla toparlamaya çalıştım ama deri fazlalığı kalıcı gibi duruyor. Artık hem görsel hem de hijyen açısından rahatsız edici olmaya başladı. Bu yüzden karın germe (abdominoplasti) ameliyatını ciddi şekilde düşünüyorum.
  • Bu ameliyat erkeklerde genelde hangi durumlarda uygulanıyor?
  • Sonrasında iyileşme süreci uzun mu sürüyor?
  • Karın kasları da şekillenir mi yoksa sadece sarkık deri mi alınır?
Kendi başına bu işlemi geçirmiş biri varsa, özellikle karın germe sonrası görünüm ve yaşam kalitesi hakkında bilgi verirseniz çok faydalı olur. Psikolojik olarak toparlanmak bile estetik kadar önemli bence.

Selam dostum, ben de senin gibi yaklaşık 20 kilo verdim, hatta biraz daha fazlasıydı. Sporla ciddi toparladım ama göbek altı bölgemdeki o sarkan deri ne yaparsam yapayım gitmedi. Özellikle eğilince katlanıyor, hem estetik olarak hem de yazın terleyince hijyen açısından ciddi sıkıntı yaratıyordu. Karın germe ameliyatına 1 yıl direndim ama en sonunda yaptırdım

İyileşme süreci ilk hafta zor. Dik yürüyemiyorsun, drenler var falan ama bir ay sonra normale dönüyorsun. 3 ay sonra kendimi çok daha hafif ve rahat hissetmeye başladım. Karın kası şekillenmesi ameliyatla olmuyor, yani kasları sen sporla zaten yapıyorsan üzerindeki deri gittiğinde daha belirgin hale geliyor.

Görüntümdeki değişim inanılmazdı. Ama asıl etki psikolojikti. O ‘hala göbeğim var’ hissi gitmişti. Giydiğim tişört düz duruyordu mesela, bu bile moral veriyor. Keşke daha önce yaptırsaydım. Benim için hayat kalitesi net şekilde arttı. Pişmanlık? Hiçbir şekilde.

Oyla 0
Merhaba kardeşim, ben de benzer yollardan geçtim. 40 yaşından sonra kilo verdim ama sarkma özellikle göbek altında toplandı. Yani tişört giyince alttan dışarı çıkıyor gibi, oturunca katlanıyor. Spor yaptım, diyet yaptım ama deriyi eritmek mümkün değil.

Karın germe ameliyatına karar verdiğimde herkes 'erkek adama gerek mi?' dedi. Ama ben aynaya her baktığımda o sarkıklık beni rahatsız ediyordu. Estetik değil, psikolojik bir yüktü. Ameliyattan sonra yaklaşık 10 gün yatak istirahati yaptım. İlk hafta biraz sancılı ama ikinci haftadan sonra kontrollü yürüyüşlere başladım.

Kaslar için ekstra bir şey yapılmıyor ama zaten yağ ve deri kalkınca senin altındaki kaslar daha belirgin oluyor. Şimdi aynaya bakınca 'işte bu' diyorum. Sadece dış görünüm değil, yürürkenki hafiflik bile fark ediyor.

Psikolojik olarak toparladım. Artık utanmadan soyunabiliyorum, plajda rahatım. Ve en güzeli kendime olan saygım arttı. İyi ki yaptırmışım, tek keşkem daha önce cesaret edememiş olmam.

Oyla 0
Geri
Üst Alt