Karın Germe Ameliyatı mı, Yoksa Sporla Toparlanmak mı Daha Mantıklı?

Ali Keskin

Kayıtlı Üye
Merhaba,
Yaklaşık 25 kilo verdim. Bu süreçte vücudumun genel hatları şekillendi ama özellikle karın bölgesinde ne kadar spor yapsam da deri sarkması kaldı. Özellikle alt karın kısmı yürürken ya da otururken gevşek duruyor. Korseyle toparlıyorum ama çıplak gözle bakıldığında motivasyonumu kırıyor.

Bu yüzden kafamda sürekli bir soru var: karın germe ameliyatı mı, yoksa sporla biraz daha ilerlemek mi? Sporun faydası olduğunu görüyorum ama artık deri değil, boşluk gibi duruyor. Sanki orada kas yokmuş gibi bir görüntü.

Karın germe operasyonu yaptıranlar varsa gerçekten memnun kaldınız mı? Ağrılı bir süreç mi? İz kalıyor mu? Ve en önemlisi, o hayal edilen düz karın görüntüsüne ulaştınız mı?
Benzer süreci yaşayan herkesin fikirlerini okumak çok iyi olur. Şimdiden teşekkürler.

Selam,
İki doğum sonrası alt karın bölgem ciddi anlamda sarkmıştı. Sporla toparlamak istedim, 1 yıl boyunca düzenli egzersiz ve diyet yaptım. Kilo verdim ama o bölgedeki deri hâlâ büzüşmüş gibiydi. Özellikle eğilirken ya da otururken sarkıklık kendini belli ediyordu.

Sonunda karın germe ameliyatına karar verdim. Ameliyat sonrası toparlanma süreci zorlayıcıydı ama şimdi aynaya baktığımda “iyi ki yaptırmışım” diyorum. Karın düz, gergin ve kıyafetle gizlemeye çalışmıyorum artık. Sporla kasları güçlendirebilirsiniz ama fazla deri varsa maalesef egzersiz tek başına çözüm olmuyor.

Oyla 0
Yaklaşık 30 kilo verdim. Karın bölgem toparlandı ama alt göbek kısmı sanki oraya ait değil gibi duruyordu. Spor yapıyordum ama özellikle yaşla beraber cilt elastikiyeti azaldığı için ne yaparsam yapayım o fazlalık gitmiyordu.

Bir süre sonra karın germe ameliyatını ciddi şekilde düşünmeye başladım. Görüştüğüm doktor bana çok net söyledi: “Bu fazlalık sporla gitmez.” Şu an ameliyatı oldum, 2 ay geçti ve çok memnunum. Egzersiz tabii ki şart ama belli bir noktadan sonra cerrahi müdahale daha kalıcı çözüm oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt