Karın Germe Ameliyatı Zor Mu, Ağrısı Ne Kadar Sürüyor?

Gülsüm Kara

Kayıtlı Üye
Karın germe ameliyatını uzun süredir araştırıyorum ama açık konuşmak gerekirse en çok korktuğum şey ağrı. Sosyal medyada bazıları “çok zordu, günlerce doğrulamadım” diyor, bazılarıysa “beklediğim kadar ağır geçmedi” diye anlatıyor. Hangisine inanacağımı bilemiyorum.

Doktorların çoğu bu operasyonun elbette basit olmadığını ama doğru bakım ve sabırla oldukça konforlu bir iyileşme süreci yaşanabileceğini söylüyor. İlk birkaç gün ağrı, gerginlik ve ödem normalmiş. Ancak ağrı kesicilerle rahatlama sağlanıyor. Çoğu kişi ikinci haftada rahatça yürüyebiliyor ve hafif tempolu gündelik işlerine dönebiliyormuş.

Bu ameliyatın en zorlu kısmı fiziksel değil, psikolojik gibi geliyor bana. Çünkü süreci bilmeden girmek insanda stres yaratıyor. Doktorum “ilk üç gün dinlen, dördüncü günden sonra hareket etmeye başla” dediğinde içim rahatladı. Yani düşündüğüm kadar dramatik bir süreç değilmiş.

Yine de bu bir operasyon; kesi hattına dikkat etmek, fazla eğilmemek ve beslenmeye özen göstermek gerekiyor.

Benim için bu süreci zorlaştıran şey ağrı değil, sabırsızlık olurdu sanırım. Çünkü herkesin iyileşme hızı farklı.

Gerçekten merak ediyorum, karın germe ameliyatı düşündüğüm kadar zor mu, yoksa tahmin ettiğimden daha kolay atlatılan bir süreç mi?

Çözüm
Karın germe ameliyatı büyük bir operasyon ama ağrı süreci kısa sürüyor. İlk üç gün dikkat etmek yeterli. Ben dördüncü günde yürüyordum. Ağrılar kontrol altına alınabiliyor.
Ben ameliyat öncesi çok korkmuştum ama düşündüğüm kadar ağır geçmedi. İlk iki gün ağrı oldu, sonra azaldı. İkinci haftada neredeyse tamamen toparlanmıştım.

Oyla 0
İlk birkaç gün biraz zorlayıcı ama ağrılar dayanılabilir seviyede. Üçüncü günden sonra hareket etmek kolaylaşıyor. Gerçekten beklediğimden daha hafif geçti.

Oyla 0
Karın germe ameliyatı büyük bir operasyon ama ağrı süreci kısa sürüyor. İlk üç gün dikkat etmek yeterli. Ben dördüncü günde yürüyordum. Ağrılar kontrol altına alınabiliyor.

Oyla 0
Çözüm
Benim için en zor kısmı dik durmaktı. İlk hafta biraz gerginlik hissediyorsun ama sonra rahatlıyorsun. İyileşme beklediğimden çok daha hızlıydı.

Oyla 0
Ben ameliyat sonrası ilk iki gece zorluk yaşadım ama sonra ağrı neredeyse kalmadı. Ağrı kesiciler çok işe yarıyor. Gerçekten abartıldığı kadar zor değil.

Oyla 0
Geri
Üst Alt