Dolgu Ve Botoks Arasında Kararsızım, Sizce Hangisi Daha Doğal Duruyor?

Hayal Perisi

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba,
Son zamanlarda aynaya baktığımda mimik çizgilerimin ve alın kırışıklıklarımın belirginleştiğini fark ettim. Doktorum bana botoks önerdi ama çevremdeki bazı arkadaşlarım dolgu yaptırmış ve çok memnun. Açıkçası ikisinin farkını tam olarak bilmiyorum, sadece amacının yüzü gençleştirmek olduğunu biliyorum.

Botoksun mimikleri dondurduğu, dolgunun ise hacim kazandırdığı söyleniyor. Ama “botoks ifadenin doğallığını bozar” diyenler de var, “dolgu yüzü şişirir” diyenler de… İşin doğrusu hangisi?

Ayrıca bazı kişiler ikisini kombin olarak kullanıyormuş. Yani botoksla kırışıklıklar azaltılıp dolgu ile hacim kazandırılıyormuş. Deneyen varsa sonuçların ne kadar sürdüğünü, işlem sonrası morarma veya şişlik olup olmadığını ve fiyatların nasıl olduğunu yazarsa çok iyi olur.

Doğal görünüm isteyen biri olarak hangisini önerirsiniz? Gerçek deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Ben 2 yıldır botoks yaptırıyorum, alnımdaki çizgiler tamamen kayboldu. Mimiklerim donmadı çünkü doktor dozu iyi ayarladı. İlk yaptırdığımda 5 ay etkisi sürdü, sonra düzenli yaptırınca kalıcılık uzadı. Dolguyu sadece dudak bölgesine yaptırdım, botoksa göre daha maliyetli ve bana göre daha riskli. Doğal görünüm istiyorsanız iyi bir doktorla botoks daha güvenli.

Oyla 0
Ben hem dolgu hem botoks yaptırdım. Botoksu kaş arası ve alın çizgilerine, dolguyu ise elmacık kemiği ve nazolabial bölgeye uyguladılar. İkisi birlikte çok daha genç bir ifade veriyor ama botoksun etkisi 4-6 ay, dolgununki 8-12 ay sürdü. Dolguda dikkat edilmezse şiş yüz efekti oluyor. Doğal sonuç için kesinlikle abartmamak lazım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt