Dudak Estetiği Acıtır Mı, İyileşme Sürecinde Nelere Dikkat Etmeli?

Yaren Polat

Kayıtlı Üye
İğne fikri beni hep korkutmuştur. Dudak estetiğiyle ilgili videolar izledikçe de bu korku artıyor. Ama yaptıranların çoğu “sandığım kadar acımadı” diyor.

Doktorlar genelde işlem öncesi anestezik krem sürdüklerini söylüyor. Yani o iğne batma hissi minimum oluyormuş. İşlem de 15–20 dakika sürüyor. Sonrasında hafif bir gerginlik, belki morluk veya şişlik hissedilebiliyormuş.

İyileşme süreci aslında oldukça kısa. İlk gün soğuk kompres, sıcak içeceklerden ve fazla mimikten kaçınmak gerekiyor. Dudaklara dokunmamak da çok önemli. Genelde 3–5 gün içinde tamamen normale dönüyor.

Benim için acıdan çok “doğru bakım” kısmı önemli. Çünkü iyi bakılmazsa morarma uzayabiliyor.

Sizce dudak dolgusu gerçekten korkulduğu kadar acı veriyor mu, yoksa kısa sürede atlatılabilecek bir işlem mi?

Çözüm
Dudak dolgusu düşündüğün kadar acılı bir işlem değil. Anesteziyle çok konforlu geçiyor. Sonrasında hafif hassasiyet olabilir ama birkaç günde geçiyor. Bakım kısmı gerçekten önemli.
Benim için beklediğimden çok daha kolay geçti. Krem sonrası acı hissetmedim, sadece hafif batma vardı. İlk gün dikkatli davranınca şişlik bile kısa sürdü.

Oyla 0
Anestezik krem sayesinde acı yok denecek kadar az. Ben ilk gece dudağımı fazla oynatmadım, ertesi sabah her şey normaldi. İyileşme çok hızlı oluyor.

Oyla 0
Dudak dolgusu düşündüğün kadar acılı bir işlem değil. Anesteziyle çok konforlu geçiyor. Sonrasında hafif hassasiyet olabilir ama birkaç günde geçiyor. Bakım kısmı gerçekten önemli.

Oyla 0
Çözüm
İlk iğne girişinde hafif bir sızlama hissediyorsun ama dayanılmayacak gibi değil. Ben 3. gün makyaj yapacak kadar toparlandım. Basit bir süreç aslında.

Oyla 0
Benim en zorlandığım kısım ilk geceydi, dudağım gergin hissediliyordu. Ama ikinci gün o his geçti. Bence endişelenecek kadar zor değil.

Oyla 0
Geri
Üst Alt