Duş Jeli mi Sabun mu Daha Sağlıklı?

Yasemin Acar

Kayıtlı Üye
Her duşta aklıma aynı soru geliyor: duş jeli mi sabun mu daha sağlıklı? Eskiden hep kalıp sabun kullanırdım, son birkaç yıldır duş jellerine geçtim. Ancak fark ettim ki bazı jeller cildimi çok kurutuyor, bazıları da tam tersine yağlı his bırakıyor. Sabunlar ise temiz his veriyor ama sonrasında cildim gerginleşiyor.

Kış aylarında özellikle bacaklarımda kuruluk artıyor. Bu yüzden cildi temizlerken aynı zamanda nemlendiren bir ürün istiyorum. Bazı dermatologlar “sabun cilt bariyerini bozabilir” diyor, ama geleneksel sabunların daha doğal olduğunu savunanlar da var. Kısacası, hangisi daha doğru anlamadım.

Kokulu ürünleri seviyorum ama hassas cildim yüzünden bazen parfümlü jeller kaşıntı yapıyor. Birkaç kez bebek jellerini bile denedim, fena değildi. Şimdi gerçekten hangisinin uzun vadede cilt sağlığına daha iyi geldiğini merak ediyorum.

Sizce duş jeli mi sabun mu daha iyi bir tercih?

Benim cildim kuru olduğu için duş jeli tercih ediyorum. Özellikle krem formüllü olanlar cildi yumuşak bırakıyor. Sabun sert geliyor, kuruluk yapıyor. Dove’un serisini öneririm.

Oyla 0
Doğal zeytinyağlı sabunlar bence en sağlıklısı. Kimyasal içermiyor, ciltteki fazla yağı dengeliyor. Düzenli kullandığımda kaşıntı azaldı, cildim daha pürüzsüz oldu.

Oyla 0
Ben duş jeli kullanıyorum ama içeriğine dikkat ediyorum. Sülfatsız ve parfümsüz olanlar hem nazik temizliyor hem nem dengesini koruyor. Sabunlar bana fazla sert geliyor.

Oyla 0
Kışın duş jeli, yazın sabun kullanıyorum. Yazın sabun daha ferah his veriyor, ter kokusunu daha iyi gideriyor. Kışınsa nemlendirici etkili jel şart.

Oyla 0
Cilt tipine göre değişiyor. Yağlı ciltlerde sabun işe yarıyor ama kuru ciltler için duş jeli daha iyi. Ben bitkisel içerikli jellerden çok memnunum, cildim artık gergin hissettirmiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt