Ekimden Sonra Saç Çıkışını Hızlandırmak İçin En Etkili Yöntemler

Hasan Kurt

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Saç ekimi operasyonumun üzerinden 2 ay geçti ve şu an şok dökülme sürecinin sonlarındayım. Ekim öncesi araştırmalarımda, bazı yöntemlerin saçların daha hızlı çıkmasına yardımcı olduğunu okumuştum. Şimdi de bu süreçte uygulayabileceğim etkili yolları öğrenmek istiyorum.

Doktorların önerdiği başlıca yöntemler arasında düzenli PRP tedavisi, saç derisine mezoterapi uygulaması, biotin ve çinko gibi vitamin takviyeleri, dengeli beslenme ve stresten uzak durmak yer alıyor. Ayrıca saç derisindeki kan dolaşımını artıran nazik masajların da etkili olabileceği söyleniyor, fakat bu masajların ekimden sonraki ilk 1 ay dolmadan yapılmaması gerektiği belirtiliyor.

Bazı kişiler ekim sonrası saç çıkışını hızlandırmak için minoksidil gibi topikal çözümler kullandığını söylüyor, ancak bunun da mutlaka doktor onayıyla başlanması gerekiyor. Ben bu süreçte hiçbir şeyi yanlış yapıp köklere zarar vermek istemiyorum. Sizce en etkili yöntem hangisi?

Ben ekimden sonra saç çıkışını hızlandırmak için 2. aydan itibaren PRP tedavisine başladım. Ayda bir olmak üzere toplam 4 seans yaptırdım. Bunun yanı sıra her gün 5 mg biotin, çinko ve omega-3 takviyesi aldım. Saç derisinin kan dolaşımını artırmak için 1. aydan sonra parmak uçlarıyla hafif masaj yapmaya başladım. 4. ayın sonunda saç çıkışlarım çok belirginleşti ve teller kalınlaşmaya başladı. Bence PRP ve düzenli takviye, süreci hızlandıran en önemli iki etken oldu.

Oyla 0
Benim yöntemim biraz daha farklıydı. Doktorum minoksidil kullanmama onay verdi, bu yüzden 6. haftadan itibaren düzenli olarak uygulamaya başladım. Ayrıca haftada 2 kez saç derisine mezoterapi yaptırdım. Beslenmeme çok dikkat ettim; bol protein ve yeşil sebze tükettim. 3. aydan itibaren saçlarım çok hızlı çıkmaya başladı. Minoksidil ve mezoterapinin bende ciddi fark yarattığını düşünüyorum. Ama her yöntemi denemeden önce mutlaka doktor tavsiyesi almak şart.

Oyla 0
Geri
Üst Alt