Ekimden Sonra Saçlar Neden Dalgalı veya Kıvırcık Çıkıyor?

Abdullah Kaynar

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Saç ekimi operasyonumun üzerinden 7 ay geçti ve çıkan saçlarımın bir kısmı dalgalı hatta hafif kıvırcık şekilde uzuyor. Oysa ekim öncesi saçlarım tamamen düzdü. Başta bu durumu ilginç buldum ama zamanla bunun yaygın bir durum olduğunu fark ettim.

Araştırmalarıma göre, ekimden sonra saçların dalgalı veya kıvırcık çıkmasının en büyük sebebi kıl foliküllerinin yeni çıkış açılarının ekim sırasında hafif değişmesi. Ayrıca iyileşme sürecinde saç köklerinin ciltteki yeni yerleşimi ve saç telinin uzama şekli de farklılık yaratabiliyor. Bu durum genellikle geçici olabiliyor; saç telleri 1-2 yıl içinde eski formuna dönebiliyor. Ancak bazı kişilerde bu dalgalı/kıvırcık yapı kalıcı olabiliyor ve doğal bir görünüm sunuyor.

Bunun yanında, ekim sonrası çıkan saçların ilk dönemde biraz daha ince ve kırılgan olması da dalgalanma görünümünü artırıyor. Saç telleri kalınlaştıkça ve güçlendikçe şekil daha belirginleşiyor. Benim merak ettiğim, bu durum sizde kalıcı mı oldu yoksa zamanla düzeldi mi?

Bende ekimden sonra çıkan saçların çoğu hafif dalgalıydı. İlk başta garip geldi ama zamanla alıştım. 1. yılın sonunda saç tellerim kalınlaşınca dalgalanma biraz azaldı ama tamamen düzelmedi. Şimdi doğal bir hacim sağladığı için memnunum. Bence bu durum estetik açıdan kötü değil, hatta avantajlı.

Oyla 0
Benim saçlarım ekimden sonra bayağı kıvırcık çıktı. Doktorum bunun tamamen normal olduğunu ve saç köklerinin yeni çıkış açılarına bağlı olduğunu söyledi. 8. aydan sonra saç tellerim güçlenmeye başladı ve kıvırcıklık azaldı. Şu an 14. aydayım ve neredeyse eski düz haline döndü. Yani sabırlı olmakta fayda var.

Oyla 0
Geri
Üst Alt