Eller Neden Çabuk Yaşlanır? Genç Görünüm İçin Ne Yapılmalı?

Nilay Hacıoğlu

Kayıtlı Üye
Yüzüme düzenli bakım yapıyorum ama ellerime baktığımda daha yaşlı durduğunu fark ediyorum. El üstünde hafif lekeler ve ince çizgiler oluşmaya başladı. Özellikle ışıkta daha belirgin görünüyor. Oysa yüzümle aynı yaştalar ama daha hızlı yıpranmış gibiler.

Eller gün içinde sürekli güneşe, suya ve deterjana maruz kalıyor. Yüzüme her gün güneş kremi sürüyorum ama ellerimi çoğu zaman unutuyorum. Belki de en büyük hata bu. Bir de kilo alıp verme dönemlerim oldu, cilt elastikiyeti etkilenmiş olabilir mi diye düşünüyorum.

Nemlendirici kullanıyorum ama yeterli mi emin değilim. Sadece kremle genç görünüm korunabilir mi, yoksa farklı işlemler mi gerekiyor bilmiyorum.

Ellerin erken yaşlanmasının sebebi nedir ve daha genç görünmesi için neler yapılabilir?

Eller güneşten en çok etkilenen bölgelerden biri. Ben düzenli olarak el üstüne SPF sürmeye başladıktan sonra yeni leke oluşumu azaldı. Güneş gerçekten en büyük yaşlandırıcı faktör.

Oyla 0
Sürekli su ve deterjan teması kolajeni zayıflatıyor. Eldiven kullanmaya başladıktan sonra ellerimin kuruluğu azaldı ve daha dolgun görünmeye başladı.

Oyla 0
Gece bakımını çok önemsiyorum. Yoğun krem + eldiven yöntemi gerçekten fark yaratıyor. Düzenli yapınca cilt daha pürüzsüz oluyor.

Oyla 0
Mezoterapi ya da gençlik aşısı yaptıran arkadaşlarım var, memnunlar. Ama önce temel bakımı oturtmak gerekiyor bence.

Oyla 0
Yaşlanma doğal ama hızını yavaşlatmak mümkün. Güneş koruması, nemlendirme ve düzenli bakım alışkanlığı en büyük farkı yaratıyor. Elleri ihmal etmemek gerekiyor gerçekten. 💛

Oyla 0
Geri
Üst Alt