Ellerim Çok Kuruyor, Günlük Hayatta Ne Kullananlar Memnun?

Nermin Çalışkan

Kayıtlı Üye
Ellerim özellikle kış aylarında ama bazen yazın bile aşırı kuruyor. Sürekli el kremi sürüyorum ama etkisi sanki 10–15 dakika sürüyor, sonra ellerim yine geriliyor, hatta bazen çatlayacak gibi oluyor. Özellikle parmak araları ve tırnak kenarları çok kötü bir hale geliyor. Görüntü olarak da rahatsız ediyor, his olarak da.

Gün içinde sık sık ellerimi yıkamak zorundayım, bu da kuruluğu daha da artırıyor. El kremi sürmekten bıktım ama sürmeyince de dayanamıyorum. Bir sürü krem denedim; bazıları çok yağlı, bazıları ise sanki hiç işe yaramıyor. “Çok yağlı olmasın ama nemlendirsin” dediğimde bulmak zorlaşıyor.

Bir de gece sürülen kremlerle gündüz kullanılanlar arasında fark var mı merak ediyorum. Bazıları “gece pamuk eldivenle uyu” diyor ama bunu gerçekten yapan ve faydasını gören var mı bilmiyorum.

Günlük hayatta elleri gerçekten yumuşak tutan el kremi veya bakım önerileriniz neler?

Ben gündüz hafif, çabuk emilen; gece ise yoğun bir el kremi kullanıyorum. Gece kremi sürüp pamuk eldivenle uyumak gerçekten işe yarıyor, ilk başta garip ama sabah fark çok net oluyor. Sürekli yapmasan bile haftada birkaç kez yeterli.

Oyla 0
El yıkadıktan hemen sonra krem sürmek çok önemli. Ben bunu alışkanlık haline getirdim. Eller tamamen kuruyana kadar bekleyince krem işe yaramıyor. Nemliyken sürünce krem daha iyi hapsediyor.

Oyla 0
Ben sabunumu değiştirdikten sonra fark gördüm. Çok köpüren sabunlar ellerimi mahvediyormuş. Daha nazik, nemlendiricili sabun kullanınca kuruluk azaldı, krem de daha etkili olmaya başladı.

Oyla 0
Tırnak kenarlarına özellikle krem sürmek lazım. Çoğu kişi sadece elin üstüne sürüp geçiyor ama parmak araları ve tırnak çevresi en çok kuruyan yerler. Oraları ihmal etmemek gerekiyor.

Oyla 0
Ben çantamda mini el kremi taşıyorum. Az ama sık sürmek bende daha iyi sonuç verdi. Tek seferde çok sürmek yerine gün içinde birkaç kez sürünce ellerim daha yumuşak kalıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt