En İyi Saç Kesme Makinesi Markaları Hangileri?

Fevzi Akarsu

Kayıtlı Üye
Son dönemde birçok erkek evde kendi saçını kesmeye başladı. Özellikle pandemi döneminde bu alışkanlık iyice arttı. Ben de bir süredir saç kesme makinesi kullanmayı düşünüyorum ama hangi markanın gerçekten daha dayanıklı ve kaliteli olduğunu kestiremiyorum. İnternette baktığımda Philips, Remington, Wahl ve Moser gibi markalar öne çıkıyor. Fakat kimisi ev kullanımına uygun, kimisi profesyonel kullanım için tasarlanmış.

Benim beklentim şu: Uzun ömürlü olsun, saç çeker gibi yapmasın, bıçakları kolay körelmesin. Daha önce ucuz bir makine almıştım ama birkaç kullanımda motor gücü düştü, saçımı keserken takılmalar başladı. Açıkçası para verip alacaksam uzun süre götürmesini istiyorum.

Burada önemli olan markanın yanı sıra kullanım amacı da galiba. Evde kendi saçını kısa ve pratik şekilde almak için farklı, kuaförler gibi detaylı ve sürekli kullanım için farklı makineler tercih ediliyor olabilir. Bu konuda deneyim yaşamış olanların tavsiyeleri benim için çok değerli.

👉 Sizce en iyi saç kesme makinesi markaları hangileri ve neden tercih ediyorsunuz?

Ben eşim için Philips saç kesme makinesi aldım ve 3 yıldır kullanıyoruz. Motor gücü gayet yeterli, bıçakları hâlâ ilk günkü kadar keskin. Önceden ucuz makineler alıyorduk ve birkaç kullanımda çekiş gücü düşüyordu. Philips kesinlikle parasını hak ediyor. Ayrıca temizlemesi de kolay, yanında farklı başlıkları var. Ev için gayet ideal bir tercih diyebilirim.

Oyla 0
Ben yaklaşık 4 yıldır Philips saç kesme makinesi kullanıyorum. Açıkçası ev kullanımı için fazlasıyla yeterli. Motor gücü sağlam, bıçakları hâlâ keskin. Sadece birkaç ayda bir yağlıyorum, başka bakım istemiyor. Önceden 100 liralık makineler alıyordum, 2 ayda çöp oluyordu. Philips gerçekten uzun vadede parasını çıkarıyor.

Oyla 0
Ben Remington aldım, memnun kaldım. Saçı hiç çekmeden çok rahat kesiyor, başlık çeşitleri de fazla. En sevdiğim özelliği sessiz çalışması oldu çünkü bazı makineler aşırı gürültü yapıyor. Ayrıca bıçakları kendi kendini bileyebiliyor, o yüzden körelme derdi yaşamıyorsun. Evde saçımı kendim alıyorum, oğluma da aynı makineyle saç kesiyorum. Bence fiyat-performans açısından gayet başarılı.

Oyla 0
Benim tercihim Wahl oldu çünkü profesyonel kalitede bir makine arıyordum. Kuaförlerin çoğu bu markayı kullanıyor. İlk başta fiyatı yüksek geldi ama gerçekten verdiğin paraya değiyor. Saçı tıraş makinesi gibi tertemiz alıyor, takılma yok. Evde biraz ağır gelebilir ama dayanıklılık açısından diğer markaların çok önünde. Uzun yıllar kullanmak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt