En Sağlıklı Saç Düzleştiricisi Hangisi?

Destina

Kayıtlı Üye
Saç düzleştiricisi seçerken çoğu kadın gibi benim de ilk kriterim saçımı en az yıpratacak model oldu. Çünkü yanlış cihazla saçımı kısa sürede kurutup mahvettiğimi gördüm. Bu yüzden uzun süre araştırma yaptım.

Seramik kaplama düzleştiriciler ısıyı eşit dağıttığı için genelde daha az yıpratıyor. Turmalin kaplama olanlar ise saçtaki elektriklenmeyi azaltıyor. Bir de son zamanlarda ion teknolojili cihazlar çok popüler; saçın parlak kalmasını sağlıyor. Dyson gibi üst segment markalar ise saçı korumak için ısıyı otomatik ayarlayan sensörlere sahip.

Benim tecrübeme göre “en sağlıklı” düzleştirici, sadece marka değil kullanım şekline de bağlı. Isıyı saç tipine uygun seçmek, koruyucu ürün kullanmak ve düzenli bakım yapmak en az cihaz kadar önemli.

👉 Sizce en sağlıklı saç düzleştiricisi hangi özelliklere sahip olmalı?

Ben seramik kaplama kullanıyorum ve bence en güvenilir olan bu. Saçımda elektriklenme yapmıyor, ısı da eşit dağılıyor. Tabii yanında ısıya karşı koruyucu kullanmak şart.

Oyla 0
Dyson kullanıyorum, gerçekten verdiğin paraya değiyor. Isıyı kendi ayarlıyor, saçımı asla yakmıyor. Saçım düzleştikten sonra bile parlaklığını koruyor. Ama fiyatı yüksek.

Oyla 0
Benim tercihim turmalin kaplama oldu çünkü saçım çok elektrikleniyordu. Bu cihazla düzleştirdikten sonra saçım hem yumuşak hem parlak görünüyor. Sağlık açısından da çok daha iyi.

Oyla 0
Uzun yıllardır saç üzerine çalışan biri olarak en çok gelen sorulardan biri de “hangi düzleştirici saçı en az yıpratır?” oluyor. Açık söylemek gerekirse hiçbir düzleştirici tamamen zararsız değil, çünkü ısıyla çalışıyor. Ama doğru teknolojiyle üretilmiş cihazlar saçın sağlığını büyük ölçüde koruyor.

Benim deneyimlerime göre en sağlıklı saç düzleştiricilerden biri Dyson Corrale. Esnek plakaları sayesinde saçı sıkıştırmadan düzleştiriyor, bu da kırılmayı ciddi şekilde azaltıyor. Üstelik ısıyı sürekli ölçüp dengeliyor, bu yüzden saç yanması ihtimali çok düşük. Tabii fiyatı oldukça yüksek, bu yüzden herkese hitap etmiyor.

Daha ulaşılabilir bir alternatif olarak Philips’in SenseIQ serisini öneririm. Saçın nem seviyesini algılayıp ısıyı ona göre ayarlıyor, saç kuruduktan sonra bile yumuşak kalıyor. Saç sağlığına dikkat eden ama Dyson’a bütçe ayıramayan kullanıcılar için çok iyi bir tercih.

Bir de profesyonel kuaförlerin yıllardır kullandığı GHD Platinum+ var. Bu cihazın olayı, ısıyı saçın her noktasına eşit dağıtması. Saç tek seferde düzleşiyor, tekrar tekrar üzerinden geçmeye gerek kalmıyor. Böylece ısıya maruz kalma süresi azalıyor, saçın ömrü uzuyor.

Kısacası;
  • “En üst düzey koruma” derseniz Dyson Corrale,
  • “Fiyat/performans” derseniz Philips SenseIQ,
  • “Profesyonel kuaför kalitesi” derseniz GHD Platinum+ diyebilirim.
Yukarıda paylaştığım marka modelleri araştırarak size uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Oyla 0
Geri
Üst Alt