Epilasyon Seansı Öncesi Hazırlık Nasıl Yapılmalı?

Çilem Akıncı

Kayıtlı Üye
Epilasyon seanslarına düzenli gitmeye çalışan biri olarak hâlâ “doğru hazırlığı” tam anlamıyla çözebilmiş değilim. Her merkez farklı bir şey söylüyor ve bu da kafamı karıştırıyor. Bir yer, seansın 24 saat öncesinde tıraş yapılması gerektiğini anlatırken başka bir yer 48 saat diyor. Aradaki fark bu kadar önemli mi bilmiyorum ama yanlış zamanda tıraş yapınca etkinin düştüğünü söyleyenler de var.

Peeling konusu da ayrı bir karmaşa. Kimileri işlemden bir gün önce hafif bir peeling yapılmasının batıkları azalttığını söylüyor, bazı uzmanlar ise “Sakın seans günü yapmayın, irrite eder” diye uyarıyor. Hangisinin doğru olduğunu bulmak gerçekten zor. Ayrıca işlem günü cilde krem, yağ veya deodorant uygulanmaması gerektiğini biliyorum ama bazı günler o kadar kuru oluyorum ki nemlendirici sürmeden çıkmak bile rahatsız ediyor.

Güneş konusu da ayrı bir stres. Özellikle yaz aylarında “güneşten uzak durun” demek neredeyse imkânsız. Yine de seans öncesi bronzlaşmanın işlemi olumsuz etkilediğini söylediği için dikkat etmeye çalışıyorum. Ama güneşe çıkmadan önce ne kadar süre korunmak gerekiyor, kesin bir şey bulamadım.

Kıyafet seçimi bile önemli olabiliyor. Dar kıyafetlerin tahriş yapabileceğini söylüyorlar ama her merkez aynı hassasiyeti göstermiyor. Bu yüzden tek bir standart yokmuş gibi geliyor.

Gerçekten deneyimle sabit olan bir hazırlık rutini varsa öğrenmek isterim.

Sizce epilasyon seansı öncesi en doğru hazırlık adımları neler olmalı?

Çözüm
En çok işe yarayan hazırlık, cildin tamamen temiz ve kuru olması oldu. Seans sabahı duş alıp hiçbir krem sürmeden çıkmak etkiyi artırıyor. Tıraşı 1 gün önce yapmak yeterli. Ayrıca seans öncesi buz uygulamamak gerekiyor; kök daha sertleşiyor ve sonuç zayıflıyor.
Bir gün önce peeling yapmak ve seans günü hiçbir ürün sürmemek en iyi sonucu veriyor. Tıraş için 24 saat ideal çünkü hem kök görünür oluyor hem de ciltte tahriş riski azalıyor. Güneşten en az 3–4 gün uzak durmak da önemli; bronz ten lazeri zor algılıyor. Dar kıyafetler de tahrişi artırıyor, o yüzden rahat bir şey giymek büyük fark yaratıyor.

Oyla 0
En çok işe yarayan hazırlık, cildin tamamen temiz ve kuru olması oldu. Seans sabahı duş alıp hiçbir krem sürmeden çıkmak etkiyi artırıyor. Tıraşı 1 gün önce yapmak yeterli. Ayrıca seans öncesi buz uygulamamak gerekiyor; kök daha sertleşiyor ve sonuç zayıflıyor.

Oyla 0
Çözüm
Koltuk altı bölgesinde deodorant kalıntısının olması lazerin etkisini azaltabiliyor. Bu yüzden seans öncesi ılık suyla hafifçe temizlemek iyi oluyor. Yaz aylarında güneşten biraz uzak durmak gerçekten fark yaratıyor.

Oyla 0
Kıyafet seçimi önemsenmiyor ama bence etkisi büyük. Dar tayt, sert kumaş gibi şeyler seans sonrası tahrişi çok artırıyor. Öncesinde cildin rahat olması da işleme katkı sağlıyor. Hazırlık kadar sakin kalmak da süreci rahatlatıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt