Epilasyon Seansı Sonrası Kızarıklık Normal mi? Ne Zaman Geçer?

Hasret Atasoy

Kayıtlı Üye
Epilasyon seansları sonrasında oluşan kızarıklık konusu kafamı en çok karıştıran şeylerden biri hâline geldi. Bazı seanslardan sonra cildim hafif pembeleşiyor ve bir saat içinde geçiyor, bazı seanslardan sonra ise kızarıklık daha belirgin oluyor ve birkaç saat hatta bazen ertesi güne kadar sürüyor. Bunun normal olup olmadığını anlayamıyorum. Merkezdekiler “Bu tamamen cilt duyarlılığıyla ilgili” diyor ama yine de bir standart var mı merak ediyorum.

Özellikle bikini ve koltuk altı bölgelerinde kızarıklık daha uzun sürüyor gibi geliyor. Birkaç kez hafif kabarma bile yaşadığım oldu ama sonrasında geçtiği için çok panik yapmadım. Yine de bazen “Acaba bu fazla mı?” diye kendi kendime düşünüyorum. Her merkez aynı cevabı veriyor ama farklı cihaz, farklı uzman, farklı cilt yapısı derken net bir şey öğrenmek zor oluyor.

Soğuk kompresin iyi geldiğini söylüyorlar ama herkes aynı etkiyi yaşamadığını yazmış. Aloe vera veya panthenol krem sürenler de rahatladığını söylüyor ancak bazı uzmanlar seans sonrası hemen krem sürmenin doğru olmadığını belirtiyor. Bu da neyin doğru olduğuna karar vermemi zorlaştırıyor.

Kızarıklığın ne kadar sürede normale dönmesi gerektiği ve hangi durumda endişe etmek gerektiğini bilmek istiyorum. Gerçek kullanıcı deneyimi bence bu konuda çok daha yol gösterici olur.

Sizce epilasyon sonrası kızarıklığın normal süresi ne kadar olmalı ve hangi durumda dikkat etmek gerekir?

Çözüm
Bende genelde 1–3 saat arası sürüyor. Bikini bölgesi daha uzun kızarıyor ama bu da normal. Soğuk uygulama gerçekten işe yarıyor. Eğer bölgede su toplamaya benzer bir durum olmuyorsa panik yapmaya gerek yok. Uzmanım 24 saat içinde normale dönüyorsa sorun yok demişti.
Kızarıklığın özellikle hassas bölgelerde birkaç saat sürmesi tamamen normal. Cilt işlem sırasında ısıya maruz kaldığı için kısa süreli ödem ve hafif kabarma da görülebiliyor. Eğer kızarıklık 24 saati geçiyorsa ya da yanma hissi belirgin şekilde artıyorsa merkeze danışmak gerekiyor. Soğuk kompres ve çok hafif bir yatıştırıcı krem toparlanmayı hızlandırıyor.

Oyla 0
Bende genelde 1–3 saat arası sürüyor. Bikini bölgesi daha uzun kızarıyor ama bu da normal. Soğuk uygulama gerçekten işe yarıyor. Eğer bölgede su toplamaya benzer bir durum olmuyorsa panik yapmaya gerek yok. Uzmanım 24 saat içinde normale dönüyorsa sorun yok demişti.

Oyla 0
Çözüm
Koltuk altı bölgesinde kızarıklığın daha uzun sürdüğünü gözlemledim. İnce cilt olduğu için tepki daha yoğun olabiliyor. Ilık duş yerine soğuk duş almak toparlanmayı hızlandırıyor.

Oyla 0
Aloe vera jel kızarıklığı hafifletiyor ama hemen sürmek yerine bir süre beklemek daha iyi sonuç veriyor. Ayrıca sıkı kıyafet giymemek iyileşme süresini hızlandırıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt