Epilatör Aleti Mi Ağda Mı Daha İyi? Hangisi Daha Az Acıtır?

Seda Sönmez

Kayıtlı Üye
Son birkaç aydır epilasyon rutinimi tamamen değiştirme fikrine takılmış durumdayım. Yıllardır ağda kullanıyorum ama artık hem zahmetli geliyor hem de bazı bölgelerde tahriş yapmaya başladı. Birkaç arkadaşımdan “Epilatör çok daha pratik” cümlesini defalarca duydum ama acı konusunda o kadar farklı yorum var ki neye inanacağımı bilemez hale geldim. Ağda çekildiğinde gelen ani acıya alıştım sayılır ama epilatörün sürekli minik çekiştirme hissi beni biraz korkutuyor. Birkaç videoda insanlar rahat rahat kullanıyor gibi görünüyor ama gerçek kullanımda durum aynı mı emin değilim.

Ağdanın en sevdiğim yanı pürüzsüzlüğün uzun sürmesi ama ılık ağdayla uğraşmak, her yerde rahat yapamamak, temizliğinin vakit alması derken motivasyonum giderek azalıyor. Epilatör ise pratik görünüyor ama tahriş, batık, acı gibi konularda o kadar çok farklı tecrübe okudum ki kafam daha da karıştı. Bazıları “Bir süre sonra alışıyorsun, acı azalıyor” diyor, bazıları tam tersini yazıyor. Hatta epilatörün daha kalın tüylerde daha çok acıttığını söyleyenler bile var.

Cildim de hassas olduğu için, yanlış bir tercih yapmak istemiyorum. Şu an gerçekten iki yöntem arasında sıkışmış durumdayım. Acı, pratiklik, temizlik, kullanım sıklığı… Hangisi daha mantıklı, hangisi uzun vadede daha konforlu hiçbir fikrim yok. Deneme-yanılma yapmak istemiyorum çünkü ikisi de masraflı ve zaman alıyor.

Bu yüzden gerçekten deneyim yaşamış olanlara sormak istiyorum: Sizce acı, pratiklik ve sonuç açısından epilatör mü daha iyi, yoksa ağda mı?

Çözüm
Epilatör kullanıldıkça acısı belirgin şekilde azalıyor. İlk gün gerçekten zorlayıcı olabiliyor ama tüyler inceldikçe çekiş hissi de hafifliyor. Ağdaya göre çok daha pratik, özellikle bacak bölgesinde. Üstelik batık sorununu azaltan modeller de var. Cilt tahrişine dikkat edilirse uzun vadede epilatör çok daha konforlu oluyor. Ağdaya göre zaman, enerji ve maliyet açısından da avantaj sağlıyor.
Ağdanın ani acısı ilk başta çok korkutuyordu ama sonrasında uzun süre pürüzsüz kalması çok hoşuma gidiyor. Epilatör pratik olsa da ilk birkaç kullanımda tahrişi artırdığını fark ettim. Alışınca acısı azalsa da hassas bölgelerde ağda daha kontrollü geliyor. Günlük koşturması olan biri için epilatör hızlı bir çözüm olabilir ama tamamen cilt tipine bağlı.

Oyla 0
Epilatör kullanıldıkça acısı belirgin şekilde azalıyor. İlk gün gerçekten zorlayıcı olabiliyor ama tüyler inceldikçe çekiş hissi de hafifliyor. Ağdaya göre çok daha pratik, özellikle bacak bölgesinde. Üstelik batık sorununu azaltan modeller de var. Cilt tahrişine dikkat edilirse uzun vadede epilatör çok daha konforlu oluyor. Ağdaya göre zaman, enerji ve maliyet açısından da avantaj sağlıyor.

Oyla 0
Çözüm
Ağda daha temiz bir sonuç bırakıyor ama düzenli yapmak zahmetli hale gelebiliyor. Epilatör ise hızlı olduğu için yoğun dönemlerde kurtarıcı gibi. Acı açısından ikisinin de kendine göre zorluğu var fakat epilatörde süreklilik hissi rahatsız edici olabiliyor. Yine de seyahatlerde ya da acil durumlarda kullanması çok pratik.

Oyla 0
Soğuk uygulama ve doğru başlık kullanımıyla epilatörün acısı ciddi şekilde azaltılabiliyor. Ağda kadar temiz bir his vermese de düzenli kullanımda tüylerin seyrekleşmesini sağladığını fark ettim. Ayrıca evde her an yapılabilmesi büyük avantaj. Ağda hazırlığı, temizliği ve dağınıklığı düşününce epilatör daha konforlu bir seçenek haline geliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt