Erkek Saç Ekimi (FUE/DHI) Gerçekten Kalıcı Mı? Deneyimi Olan Var Mı?

Ahmet Bey

Kayıtlı Üye
Selam forum üyeleri,

Yaklaşık 2 yıl önce saçlarımın ön çizgisi geri çekilmeye başladı. Önce vitaminler, doğal yağlar denedim ama dökülme durmadı. Sonunda araştırıp karar verdim ve geçen ay FUE yöntemiyle saç ekimi yaptırdım. Ön bölgeye 3200 greft uygulandı. Şu anda kabuk dökme süreci tamamlandı ama ekilen saçlar biraz zayıf ve doğal mı olur yoksa yapay mı durur diye endişeliyim.

Araştırırken sıkça "saç ekimi kalıcı mı?" ya da "FUE mi DHI mi daha etkili?" gibi sorularla karşılaştım. Deneyimi olanlar lütfen yanıtlasın:
  • Ne zaman tam sonuç aldınız?
  • Şok dökülme sürecinde moraliniz bozuldu mu?
  • Ekilen saçlarınız doğal uzadı mı, seyrek mi kaldı?
Saç ekimi sonrası süreç gerçekten sabır istiyor. Umarım burada benzer deneyimleri paylaşan arkadaşlar olur, birbirimize destek oluruz. Özellikle ilk 6 ayda yaşadığınız değişimleri yazarsanız çok sevinirim.

Selam kardeşim, ben senin şu an olduğun noktadan tam 1 yıl önce geçtim. 3500 greft FUE yöntemiyle ön çizgi ve tepeye uygulandı. İlk ay heyecanlı geçiyor, kabuk dökme tamamlanınca ‘tamam bitti’ sanıyorsun ama asıl süreç sonra başlıyor.

Şok dökülme 3. haftada başladı. Bir sabah kalktım, yastıkta saçları görünce moralim yerle bir oldu. Ama doktorum bu sürecin tamamen normal olduğunu söyledi. 3. aydan sonra tekrar çıkmaya başladı.

6. ayda şekillenmeye başladı ama asıl görüntü 8. aydan sonra geldi. Şimdi çok memnunum. Doğal mı? %100. Kimse saç ektirdiğimi anlamıyor. Saç çizgisi çok önemli; benimki hafif dağınık tasarlandı, o yüzden sahte durmuyor.

En önemlisi sabır. İlk aylar geçmek bilmiyor ama sonra farkı gördükçe moralin yerine geliyor. Özgüvenim ciddi arttı, artık saçımı şekillendirirken bile keyif alıyorum."

Oyla 0
Selamlar, ben de seninle neredeyse aynı zamanda yaptırdım. Ön çizgi gerilemesi canımı çok sıkmıştı, aynaya bakınca hep eksik bir şey var gibiydi. 3200 greft ile sadece ön bölgeye uygulandı.

Kabuk dökümü tamamlandı, şimdi saçlar çok ince ve seyrek görünüyor. Endişeleniyorum ama daha önce bu süreci yaşayanların yorumlarını okuyunca rahatlıyorum.

Şok dökülme başladı gibi, her duşta birkaç tel geliyor ama psikolojik olarak hazırlıklıydım. Doktorum 2. aydan sonra dökülmeler artacak, 3. aydan sonra yavaş yavaş çıkacak demişti.

Doğallık konusunda en çok saç çizgisinden korkuyordum ama aynaya bakınca sırıtma yok, bu beni rahatlattı. Yani şu anki halim bile fena değil. Sabır en büyük anahtar. Her gün değişim olmuyor ama aylar geçtikçe güzelleştiğini bilmek motive ediyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt