Nihat Yazar
Kayıtlı Üye
Bir süredir kepek problemiyle uğraşıyorum ve işin garip tarafı, şampuan değiştirdikçe bazen daha da artıyor. Kepeğe karşı olduğu söylenen bazı şampuanları kullandım ama ilk başta azalsa bile birkaç hafta sonra tekrar ortaya çıktı. Hatta bazı ürünler kepeği azaltmak yerine saç derimi daha çok kurutmuş gibi hissettirdi. Kurudukça da dökülme ve kaşıntı başladı.
Saçım kısa olduğu için kepek çok belli oluyor, özellikle koyu renk tişört giydiğimde insanın canını sıkıyor. Çevremden “şu şampuan çok iyi” diye tavsiyeler alıyorum ama aynı ürün bende farklı etki yapabiliyor. Demek ki herkeste aynı sonucu vermiyor. Bazı şampuanlar duştan sonra temiz hissettirse de birkaç gün içinde kepeği artırıyor gibi geliyor.
Acaba kepeği artıran şey şampuanın markası mı, içeriği mi, yoksa saç derimin hassas olması mı emin değilim. Yanlış ürünü kullanıp durumu daha da kötüleştiriyor olabilir miyim diye düşünüyorum.
Erkeklerde kepeği tetikleyen şampuanları önceden anlamanın bir yolu var mı?
Saçım kısa olduğu için kepek çok belli oluyor, özellikle koyu renk tişört giydiğimde insanın canını sıkıyor. Çevremden “şu şampuan çok iyi” diye tavsiyeler alıyorum ama aynı ürün bende farklı etki yapabiliyor. Demek ki herkeste aynı sonucu vermiyor. Bazı şampuanlar duştan sonra temiz hissettirse de birkaç gün içinde kepeği artırıyor gibi geliyor.
Acaba kepeği artıran şey şampuanın markası mı, içeriği mi, yoksa saç derimin hassas olması mı emin değilim. Yanlış ürünü kullanıp durumu daha da kötüleştiriyor olabilir miyim diye düşünüyorum.
Erkeklerde kepeği tetikleyen şampuanları önceden anlamanın bir yolu var mı?