Erkek Saçlarının Gürleşmesi İçin Hangi Şampuan ve Krem Kullanılmalı?

Fatih Canatar

Kayıtlı Üye
Aynada saçlarımın tepe kısmına bakarken fark ettim, eskisi kadar dolgun değil. Özellikle ışığın altına geçince seyrelme daha belli oluyor. O an “tamam” dedim, artık bir şeyler yapmak lazım. Birkaç yıldır farklı şampuanlar denedim ama hiçbiri uzun süre etki etmedi. Bazısı iyi başlıyor, sonra saç telleri yine aynı hale dönüyor.

Dökülme şampuanlarından da denedim, kafeinli olanlar da dahil. Fena temizliyorlar ama saç sanki daha kuru kalıyor. Bir arkadaşım “keratin içeren ürünler daha iyi” dedi ama fazla kullanınca ağırlaştırıyor. Şu an kararsızım. Hacim ve canlılık istiyorum ama her gün duş aldığım için saçı da fazla yormak istemiyorum.

Gerçekten işe yarayan bir şampuan ve krem ikilisi var mı? Kısa vadede değil, düzenli kullanımda fark yaratacak bir ürün arıyorum.

Siz hangi markayı kullanıyorsunuz, gerçekten gürleşme etkisi gördüğünüz bir ürün oldu mu?

Çözüm
Ben biotin + kafein kombinasyonunda kaldım. Şampuanla birlikte aynı serinin kremiyle kullandım. 2. aydan sonra saçlar belirgin şekilde dolgunlaştı, dökülme azaldı. Her gün değil, gün aşırı uygulamak en iyi dengeyi sağlıyor. Bu şekilde hem güçleniyor hem sağlıklı görünüyor.
Ben kafeinli şampuanla birlikte saç kremi kullanmaya başladım.Özellikle Alpecin şampuan İlk ayda bile fark etti. Saç telleri kalınlaştı, daha hacimli duruyor. Fazla ürün değişikliği yapmamak önemli.

Argan yağı içeren şampuanlar işe yarıyor. Biotin takviyesiyle desteklersen fark daha net. Ben her duşta değil, iki günde bir kullanıyorum, saç daha sağlıklı görünüyor.

Keratin krem gerçekten fark yaratıyor ama fazla kaçırmamak lazım. Haftada 2 kez uygulamak yeterli. Benim saçım zayıftı, toparladı. Düzenli olunca işe yarıyor.

Ben doğal içerikli bir markaya (Bixocin) geçtim, sülfat içermeyen. Temizleme hissi yumuşak ama uzun vadede güçlendiriyor. Parlaklık da artıyor. Tavsiye ederim.

Ben biotin + kafein kombinasyonunda kaldım. Şampuanla birlikte aynı serinin kremiyle kullandım. 2. aydan sonra saçlar belirgin şekilde dolgunlaştı, dökülme azaldı. Her gün değil, gün aşırı uygulamak en iyi dengeyi sağlıyor. Bu şekilde hem güçleniyor hem sağlıklı görünüyor.

Çözüm
Geri
Üst Alt