Erkek Tipi Saç Dökülmesi Ne Zaman Başlar, İlk Belirtiler Neler?

Can Yıldırım

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saçlarımla ilgili kafama takılan şeyler artmaya başladı. Özellikle duşta ve saçımı şekillendirirken eskisine göre daha fazla saç döküldüğünü fark ediyorum. Yaşım çok ileri değil ama çevremde “erkek tipi saç dökülmesi erken başlar” diyen çok kişi var. O yüzden ister istemez kendimi gözlemlemeye başladım. Ama neresi normal dökülme, neresi ciddi bir sürecin başlangıcı, ayırt etmek zor.

Özellikle ön saç çizgisine daha sık bakar oldum. Sanki şakaklar biraz daha açıkmış gibi geliyor ama bu gerçekten dökülme mi yoksa kafaya mı takıyorum, emin değilim. Tepe bölgesinde de saçlar biraz daha seyrek duruyormuş gibi hissediyorum ama ışıkta mı öyle görünüyor, yoksa gerçekten mi inceliyor, anlayamıyorum.

Erkek tipi saç dökülmesinin bir anda mı başladığını, yoksa yavaş yavaş mı fark edildiğini merak ediyorum. İlk sinyaller neler oluyor, ne zaman “bu normal değil” demek gerekiyor, bunu bilmek istiyorum.

Erkek tipi saç dökülmesi genelde kaç yaşında başlıyor ve ilk fark edilen belirtiler neler oluyor?

Bende ilk belirtiler 22–23 yaşlarında başladı. Ama o zamanlar dökülme gibi değil, daha çok saçın incelmesi şeklindeydi. Ön saç çizgisi yavaş yavaş geriye gitmeye başladı. Duşta dökülme çok artmamıştı ama saç eskisi kadar dolgun durmuyordu. Geriye dönüp bakınca sinyaller netmiş.

Oyla 0
Erkek tipi dökülme genelde ani olmuyor. Yavaş yavaş geliyor. Tepe bölgesinde saçların daha seyrek görünmesi, saç derisinin ışıkta daha çok belli olması ilk işaretlerden biri. Ben bunu fark ettiğimde süreç çoktan başlamıştı.

Oyla 0
Ailede saç dökülmesi varsa belirtiler daha erken fark ediliyor. Ben babama bakarak kendimi gözlemledim. Şakak açılması bende de benzer şekilde başladı.

Oyla 0
Dermatoloğum erkek tipi dökülmenin çoğu zaman 20’li yaşların başında incelme ile başladığını söylemişti. Dökülme değil, değişim ilk sinyalmiş. Bunu bilmek benim için aydınlatıcı oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt