Erkekler İçin En İyi Güneş Kremi Tavsiyeniz Nedir?

Cihan Türkoğlu

Kayıtlı Üye
Güneş kremi konusu ciddi şekilde ciddiye almamız gereken bir işmiş meğer. Dışarıdaysan, spor sonrasıysan ya da şehirde sabah-akşam koşuyorsan; yüz ve boyun bölgesi sürekli güneş altında kalıyor. Ben de sık outdoor olayına giriyorum, terliyorum, şapka çıkarıyorum, derken yüzümde erken çizgiler ve renk eşitsizlikleri çıkmaya başlamıştı.

Şimdi kriterlerimi netleştirdim: geniş spektrum UV koruması (yani hem UVA hem UVB), yağlı his bırakmayan yapı, günlük kadar yoğun koruma sunan formül ve sakalı olan biri için rahatsız etmeyen bir sürüş. Bir zamanlar “her şey olur bir kremle” muamelesi yapıyordum ama artık değil. Sabahtan akşama kadar raket sallayıp güneş altında kalınca geri dönüşü zor oluyormuş.

Terledikten sonra yüzümü yıkayıp krem sürmeyi alışkanlık haline getirdim. Krem ya da losyon tipi farketmez ama “kolay uygulanabilir ve gün boyu rahat hissettiriyor” olmalı. Kuru ya da karma ciltler için uygun yapı, yağlı bölgesi olanlar için matlaştırıcı etki kriterler arasında. Hazır sakal altı da bakımı istiyor; güneş kremi o kısmı da göz önünde bulundurmalı.

Siz neleri dikkate alıyorsunuz?

Gerçekten işe yarayan, erkekler için günlük kullanımda uygun ve rahatsız etmeyen bir güneş kremi bulabildiniz mi?

Ben bir süredir terlemeli spor sonrası için “ter-ölçer” bir güneş kremi kullanıyorum. Cildim fazla parlama yapmıyor, güneş sonrası kızarıklık azaldı. Sürüm kolay, gerekirse gün içinde tazeleniyorım.

Oyla 0
Karma ciltliyim, krem sürünce ağır hissediyordum. Ama su bazlı, non-comedogenic bir güneş kremiyle geçtim ve fark büyük oldu. Sabah çıkmadan önce mutlaka sürüyorum, artık alışkanlık haline geldi.

Oyla 0
Sakalı olan biri olarak ben “boyun ve sakal hattı” kısmına özellikle krem yediriyorum. Şapka sürekli geride bıraktığı için sakal çizgisi güneş alıyor. Krem hafif olmalı diyordum, ama koruması tam olanı bulunca almamak hata oluyormuş.

Oyla 0
Ucuz bir krem denedim, ama terle komple akıp gitti. Şimdi biraz daha bütçe ayırdım, ter-ve suya dayanıklı bir krem var. Gün sonunda yüzüm hala “korunmuş” hissediyor. Fiyat değil, süreklilik önemli bence.

Oyla 0
Ben sabah krem sürüyorum, sonra gün içinde şapka ve güneş gözlüğüyle destekliyorum. Güneşe uzun süre maruz kaldığım günlerde öğlen tekrar sürüyorum. Artık bronzluk değil, cilt sağlığına odaklanıyorum.

Oyla 0
Ben uzun zamandır yüz için ayrı güneş kremi kullanıyorum, özellikle yazın yağlı his bırakmaması önemli. Neutrogena Clear Face SPF50’yi kullanıyorum, gerçekten hafif ve parlama yapmıyor. Sakal diplerinde de beyazlık bırakmıyor, o açıdan memnunum. Eczanelerde rahat bulunuyor, günlük kullanım için gayet iyi.

Oyla 0
Benim cildim biraz kuruya dönük, o yüzden hem nemlendiren hem de koruyan bir ürün tercih ediyorum. Neutrogena Hydro Boost SPF50 kullanıyorum, sürünce ağırlık yapmıyor ve ciltte kayboluyor. Yaz-kış dışarı çıkmadan önce yüzüme sürüyorum, şimdiye kadar sorun yaşamadım. Fiyat-performans olarak da bence mantıklı.

Oyla 0
Yaklaşık 3 aydır Avene Very High Protection SPF50+ kullanıyorum. Yüzde çok hafif duruyor, yağlı his bırakmıyor ve terlemede akma yapmıyor. Sivilce/komedon gibi bir problemim olmadı. Özellikle açık hava sporlarında veya güneşli günlerde yanak ve burun çevresini çok iyi koruyor. Fiyatı biraz yüksek ama performansını seviyorum.

Oyla 0
Bioderma Photoderm Max SPF50+ kremi yaz-kış rutinime ekledim, çok memnunum. Cilde sürünce hemen emiliyor, beyaz tabaka bırakmıyor. Sabah tıraştan sonra yüzüme bunu sürüyorum, hem koruyor hem de cilt kuruluğunu kontrol altında tutuyor. Gün boyunca dışarıdaysam mutlaka tazeliyorum. Bence günlük kullanım için çok uygun bir seçenek.

Oyla 0
Geri
Üst Alt