Erkekler İçin En İyi Şampuan Hangisi?

Turhan Canatar

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır kendime uygun bir şampuan bulamadım. Saçlarım ne çok yağlı ne çok kuru ama yıkadıktan bir gün sonra diplerde bir kaşıntı ve ağırlık hissi oluyor. Marketten aldıklarım genelde mentollü oluyor, ilk başta ferahlatıyor ama birkaç hafta sonra saç derim kupkuru hale geliyor. Bir de o mentol kokusu artık içimi bayıyor açıkçası.

Geçen yıl saç dökülmesi için özel bir marka denedim. İlk başlarda etkili gibiydi ama sonra saç tellerim inceldi, sanki daha fazla dökülmeye başladı. Şimdi doğal içerikli olanlara bakıyorum ama onlar da temizlik açısından zayıf kalıyor. Spor yaptığım için her gün duş alıyorum, haliyle saçım da her gün yıkanıyor. Bu yüzden hem temizleyici hem nazik bir ürün arıyorum.

Ayrıca bazı şampuanlar saçı çok yumuşatıyor, sonra şekil vermek imkânsız hale geliyor. Benim istediğim, temizlesin ama saç biraz hacimli kalsın. Çok mu şey istiyorum bilmiyorum ama artık gerçekten işe yarayan bir şey bulmak istiyorum.

Siz hangi şampuanı kullanıyorsunuz? Gerçekten işe yarayan, saç derisini yormayan bir ürün var mı?

Çözüm
Ben uzun denemelerden sonra Bioblas erkek serisine geçtim. İçeriği bitkisel ama temizleme gücü iyi. Her gün kullanıyorum, ne dökülme yaptı ne de kaşıntı. Saçım hacimli ve daha sağlıklı görünüyor. Bence en iyisi, saç tipine uygun doğal içerikli bir şampuan bulup düzenli kullanmak.
Ben de senin gibiydim, sonunda argan yağlı şampuanla rahat ettim. Doğal içerikli olduğu için saç derisini kurutmuyor ama güzel temizliyor. Her gün duş yapıyorsan çok agresif formüllerden uzak dur bence.

Ben Nioxin serisini kullanıyorum, özellikle dökülmeye eğilimli saçlar için iyi. Saç derisini ferahlatıyor, hacim veriyor. Fiyat biraz yüksek ama uzun süre gidiyor.

Sülfatsız şampuanları dene. Ben geçince fark ettim, hem kaşıntı azaldı hem de saçlar daha canlı duruyor. İlk başta alışması zor ama uzun vadede çok fark ediyor.

Spor sonrası için çay ağacı özlü şampuan kullanıyorum. Terden arındırıyor, ferahlatıyor ama kurutmuyor. En önemlisi, kokusu doğal. Market ürünlerinden farkı gerçekten hissediliyor.

Ben uzun denemelerden sonra Bioblas erkek serisine geçtim. İçeriği bitkisel ama temizleme gücü iyi. Her gün kullanıyorum, ne dökülme yaptı ne de kaşıntı. Saçım hacimli ve daha sağlıklı görünüyor. Bence en iyisi, saç tipine uygun doğal içerikli bir şampuan bulup düzenli kullanmak.

Çözüm
Geri
Üst Alt