Erkekler İçin En İyi Yüz Temizleme Jeli Hangisi?

Cihan Öztürk

Kayıtlı Üye
Son birkaç aydır cilt bakımına biraz daha dikkat etmeye çalışıyorum ama yüz temizleme jeli konusunda hâlâ kararsızım. Herkes başka bir şey söylüyor. Bir arkadaşım “ne bulursan al, hepsi aynı” dedi, diğeri “yağlı cilt için özel ürün kullanmazsan daha kötü olur” diye uyardı. Gerçekten hangisine inanacağımı şaşırdım.

Cildim karma; alın ve burun bölgesi sürekli parlıyor ama yanak kenarları kupkuru. Sabahları kalktığımda yüzümde garip bir yağ tabakası oluyor. Normal sabunla yıkadım, çok kuruttu. Marketten aldığım birkaç jeli denedim, onlar da sivilce yaptı. Sanırım içeriğinde alkol veya fazla parfüm vardı. O yüzden artık rastgele ürün almak istemiyorum.

Bir de şu köpüren jeller var, bazıları güzel his bırakıyor ama sonra ciltte gerginlik oluyor. Köpürmeyenleri ise sanki temizlemiyor gibi hissediyorum. Cilt temizliği önemli biliyorum ama her sabah “acaba bu seferki iyi mi” diye düşünmekten bıktım.

Gerçekten erkek cildi için etkili, ne kurutan ne de yağlandıran bir yüz temizleme jeli var mı?

Siz ne kullanıyorsunuz, gerçekten işe yarayan bir ürün bulabildiniz mi?

Ben uzun süre sabunla idare ettim, sonra CeraVe’nin köpüren temizleyicisine geçtim. Ne kadar fark etti anlatamam. Cilt temiz ama gergin değil, sabah kalkınca daha dengeli hissettiriyor.

Oyla 0
Benim cildim yağlı, La Roche Posay’in Effaclar jeli iyi geldi. Fazla köpürmüyor ama temizliği net hissettiriyor. Parlama azaldı, sivilce de neredeyse hiç çıkmıyor artık.

Oyla 0
Ben eczacı tavsiyesiyle Bioderma Sebium kullanıyorum. Önceden yüzüm kupkuru olurdu, şimdi dengede. Üstelik sabah-akşam kullanınca bile kurutmuyor. Fiyat biraz yüksek ama uzun gidiyor.

Oyla 0
Ben doğal içerikli ürünlerden yanayım. Aleo vera ve gül suyu içeren bir jel kullanıyorum. Köpüğü az ama temizliği iyi. En önemlisi ciltte yanma veya kuruluk bırakmıyor.

Oyla 0
Nivea Men’in arındırıcı jeliyle başladım, sonradan vazgeçemedim. Özellikle sabah uykudan uyanınca ferahlatıyor. Fiyatı uygun, kolay bulunuyor. Karma ciltliler için bence yeterli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt