Erkeklerde Alın Açıklığını Gizleyen Saç Kesimleri Nelerdir?

Nihat Hancı

Kayıtlı Üye
Alın açıklığı konusu erkeklerin çoğunda bir noktadan sonra gündeme geliyor. Benim için de aynaya her baktığımda daha fazla dikkatimi çeken bir hâl almaya başladı. Tamamen kel değilim ama ön saç çizgisi geriye doğru açıldıkça saç modelimin yüzümü olduğumdan daha yaşlı ve yorgun gösterdiğini hissediyorum.

İlk başta saçımı uzatıp geriye doğru taramanın çözüm olacağını düşündüm ama bu sefer alın açıklığı daha da belirginleşti. Yanları çok kısa kestirdiğimde de aynı sorun oldu. Bazı modeller sanki özellikle alın bölgesini öne çıkarıyor. Bu yüzden saç kesiminin alın açıklığında ne kadar belirleyici olduğunu fark ettim.

Ben alnımı tamamen kapatmak gibi yapay bir görüntü istemiyorum. Ama açıklığı biraz daha geri plana atan, daha dengeli ve doğal duran bir model arıyorum. Hem günlük hayatta uğraştırmayan hem de “kellik gizleme” gibi durmayan bir stil arayışındayım. Yanlış bir kesim özgüveni ciddi anlamda düşürebiliyor.

Bu durumu yaşayan erkeklerin hangi saç modelleriyle daha rahat ettiğini, hangi kesimlerden özellikle uzak durduğunu öğrenmek istiyorum. Gerçekten işe yarayan çözümler benim için çok değerli.

Erkeklerde alın açıklığını daha az belli eden saç kesimleri hangileri, hangi modellerden kaçınılmalı?

Benim alnım da açılmaya başladıktan sonra saçımı geriye taramayı bıraktım. Önü hafif öne düşen, doğal kesimler alnı daha dengeli gösteriyor. Zorla kapatmaya çalışmadan yapılınca daha doğal duruyor.

Oyla 0
Yanları aşırı kısa kestirmek bence alın açıklığını daha çok ortaya çıkarıyor. Yanlar biraz dolu kalınca üstle daha dengeli duruyor ve açıklık daha az göze çarpıyor.

Oyla 0
Çok uzun saç bende hiç işe yaramadı. Rüzgârda hemen açılıyor ve daha kötü görünüyor. Orta kısa ve sade kesimler benim için daha kurtarıcı oldu.

Oyla 0
Mat ürünler çok fark ediyor. Parlak jöleyle saç ayrılınca alın daha çok belli oluyor. Mat wax ile saç daha bütün duruyor ve açıklık geri planda kalıyor.

Oyla 0
Alın açıklığını gizlemenin yolu kapatmaya çalışmak değil, doğru kesimle denge kurmak. Önü çok açmayan, geçişleri yumuşak ve sade modeller en doğal sonucu veriyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt