Erkeklerde Botoks: Donuk İfade Olmadan Daha Dinç Görünmek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yusuf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yusuf

Kayıtlı Üye
Bir arkadaş ortamında dikkatimi çeken bir şey oldu: uzun süredir görmediğim bir dostum yüzü daha canlı, daha dinç görünüyordu. İlk başta ne değiştiğini anlayamadım ama sohbet sırasında botoks yaptırdığını söyledi. Açıkçası botoksun sadece kadınlara özgü bir estetik işlem olduğunu düşünürdüm, fakat erkeklerde de giderek yaygınlaştığını fark ettim.

Buradaki asıl mesele, erkeklerin botoksta doğal görünüm istemesi. Kadınlarda mimiklerin daha yumuşak olması hoş karşılanabiliyor ama erkeklerde donuk, ifadesiz bir yüz pek tercih edilmiyor. Bu yüzden erkek botoksunda doz ayarı çok önemli. Kaş arası, alın çizgileri ve göz çevresi en sık uygulanan bölgeler olsa da tamamen çizgisiz bir yüz yerine, hafif mimiklerin korunması daha maskülen ve doğal bir görünüm sağlıyor.

Bir diğer konu da botoksun sağladığı avantajlar. Daha dinç, enerjik bir ifade kazanmak sadece estetik değil, iş hayatında da özgüveni artırabiliyor. Ayrıca aşırı terleme sorunu yaşayan erkekler için botoks tedavi amaçlı da kullanılabiliyor. Yani sadece kırışıklık için değil, farklı ihtiyaçlara da cevap veriyor.

Benim aklıma takılan soru şu: Erkeklerde botoks gerçekten doğal bir sonuç veriyor mu, yoksa ufak bir yanlış dozlama hemen yapay bir görünüme mi sebep oluyor? Deneyimleyenlerin ya da çevresinde yaptıranların yorumlarını çok merak ediyorum.

Ben 2 yıldır düzenli botoks yaptırıyorum. Doğru doktoru bulduğun zaman asla donuk ifade olmuyor. Mimiklerim yerinde ama yüzüm daha genç ve dinç görünüyor. Erkeklerde doz gerçekten çok önemli.

Oyla 0
Kardeşim botoks yaptırdı, ilk başta fark etmedim. Yüzü sadece daha dinç görünüyordu. Sonradan söyleyince anladım. Demek ki doğal yapıldığında anlaşılmıyor bile. Ama yanlış elde yapay olur, o yüzden doktor seçimi kritik.

Oyla 0
Ben yaptırmadım ama iş yerinde birkaç arkadaşım denedi. Biri çok doğal görünüyor, diğeri ise biraz fazla doz almış gibi, sürekli şaşırmış bir yüz ifadesi var. Yani fark tamamen kimin yaptığına bağlı.

Oyla 0
Benim alnımda derin çizgiler vardı, botoksla bayağı azaldı. Ama doktoruma özellikle “mimiklerim kalsın” dedim. Onun sayesinde doğal bir sonuç çıktı. Şimdi çevremdekiler sadece daha iyi dinlenmiş göründüğümü söylüyor.

Oyla 0
Ben açıkçası botokstan korkuyordum çünkü erkeklerde yapay durur sanıyordum. Ama yakın arkadaşım yaptırınca fikrim değişti. Hiç belli olmuyor, sadece daha sağlıklı görünüyor. Galiba püf nokta abartıya kaçmamak.

Oyla 0
Geri
Üst Alt