Erkeklerde Boyun Germe İşlemi Ne Zaman Gerekir?

Hasan Kurt

Kayıtlı Üye
Yaş ilerledikçe sadece yüz değil, boyun bölgesi de estetik açıdan dikkat çeken bir alan haline geliyor. Özellikle erkeklerde gıdı oluşumu, deri sarkması ve kas gevşemesi boyun bölgesini olduğundan daha yaşlı ve yorgun gösterebiliyor. Hatta bazı durumlarda fazla kilo kaybı sonrası deri fazlalığı da bu görüntüyü artırabiliyor. Bu yüzden akla gelen soru şu: Erkeklerde boyun germe işlemi ne zaman gerekli hale gelir?

Genelde 40’lı yaşlardan itibaren cilt elastikiyeti azalmaya başlıyor ve boyunda belirgin çizgiler ile gevşeme ortaya çıkıyor. Eğer cilt altındaki kaslar da gevşerse yalnızca dolgular veya lazer gibi küçük dokunuşlar yeterli olmuyor. Bu durumda boyun germe ameliyatı ya da cerrahi dışı sıkılaştırıcı yöntemler devreye girebiliyor. Erken dönemde, hafif sarkmalar için ip askı, ultrason (HIFU) ya da radyofrekans gibi işlemlerle toparlama sağlanabiliyor. Ama ileri sarkma ve deri fazlalığında cerrahi boyun germe en kalıcı çözüm oluyor.

Bir diğer önemli nokta da boyun görünümünün yüz gençleştirme işlemleriyle birlikte ele alınması. Çünkü sadece yüzü gençleştirip boyunu ihmal etmek, doğal olmayan bir kontrast yaratabiliyor.

Benim sorum şu: Boyun bölgesinde sarkma yaşayan erkekler, hangi aşamada müdahale ettirdiniz? Küçük işlemler yeterli oldu mu yoksa cerrahiye mi ihtiyaç duydunuz?

Ben 42 yaşında ip askı yaptırdım. Boynumda hafif sarkmalar başlamıştı ama ameliyatlık değildi. İşlem kısa sürdü ve toparlanma sağladı. Şimdi daha genç bir görüntü var ama kalıcılığı sınırlı.

Oyla 0
Ben kilo verdikten sonra boynumda deri fazlalığı kaldı. Dolgular ya da cihazlarla düzelmedi. Sonunda boyun germe ameliyatı oldum, sonuç gerçekten çok fark ettirdi. Özellikle gıdı görüntüm kayboldu.

Oyla 0
Benim boynumda sadece çizgiler vardı. Doktor lazer ve radyofrekans uyguladı. Düzenli seanslarla cildim sıkılaştı. Henüz cerrahiye gerek duymadım. Bence erken aşamada müdahale çok işe yarıyor.

Oyla 0
50 yaşındayım ve artık cerrahi boyun germe yaptırdım. Daha önce küçük işlemler denedim ama yeterli olmadı. Ameliyat sonrası 10 yaş gençleşmiş gibi hissettim. Yüzle uyumlu bir görünüm çok önemliymiş.

Oyla 0
Benim 38 yaşında gıdım çıkmaya başladı. Henüz ameliyat düşünmüyorum ama ultrason bazlı sıkılaştırma yaptırdım. Şu an için memnunum, bence cerrahiye giden yolu biraz ertelemek için güzel bir seçenek.

Oyla 0
Geri
Üst Alt