Erkeklerde Burun Estetiği: Doğal Sonuç İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Ferdi Körşen

Kayıtlı Üye
Son yıllarda erkekler arasında burun estetiği operasyonlarına ilgi oldukça arttı. Benim de dikkatimi çeken nokta, artık bu operasyonların sadece estetik kaygılarla değil, aynı zamanda nefes alma problemleri gibi sağlık nedenleriyle de yapılması. Ancak erkeklerde burun estetiğinde en çok merak edilen şey “doğal görünüm” oluyor.

Çünkü kadınlarda burun estetiğinde daha ince, kavisli yapılar tercih edilirken; erkeklerde daha karakteristik, güçlü ve yüz hatlarına uygun burunlar isteniyor. Açıkçası sosyal medyada gördüğüm bazı örneklerde burun fazla inceltilmiş ya da yüzle orantısız yapılmış. Bu da operasyonun amacını biraz bozuyor. Erkeklerde doğallık için burun sırtının fazla oyulmaması, uç kısmın kadınsı görünmemesi ve yüz hatlarıyla orantılı olması gerektiğini okudum.

Bir diğer konu da doktor seçimi. Deneyimli bir cerrahın, kişinin yüz yapısına göre hareket etmesi çok önemliymiş. Çünkü herkesin yüz simetrisi ve kemik yapısı farklı. Ayrıca iyileşme süreci de sabır isteyen bir aşama; ilk başta şişlik ve morluklar insanı tedirgin edebiliyor ama zamanla oturan sonuç çok daha farklı oluyormuş.

Benim aklımdaki soru şu: Erkeklerde burun estetiğinde gerçekten doğal bir görünüm elde etmek için nelere dikkat edilmeli? Tecrübeli olanlar ya da çevresinde yaptıranlar varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?

Ben geçen sene burun estetiği yaptırdım, en önemli şey kesinlikle doktor seçimi. Erkeksi görünümü korumak için burnun fazla inceltilmemesi gerekiyor. Şimdi kimse anlamıyor ameliyat olduğumu, doğal oldu.

Oyla 0
Bence doğallığın sırrı burunun yüzün geri kalanıyla uyumu. Bazı doktorlar standart bir form veriyor, bu yüzden yüzle uyumsuz olabiliyor. Kendi yüz hatlarına göre ölçüm yapan cerrah bulmak şart.

Oyla 0
Kardeşim yaptırdı, ilk başlarda bayağı korktuk çünkü şişlikler yüzünden garip duruyordu. Ama 6 ay sonra çok oturdu, doğal görünüyor. Yani sabırlı olmak lazım, sonuç hemen anlaşılmıyor.

Oyla 0
Ben de nefes alma problemi nedeniyle oldum. Hem sağlık hem estetik açıdan rahatladım. Ama doktoruma özellikle “kadınsı incelik istemiyorum” dedim. O detayı belirtmek bence çok önemli.

Oyla 0
Burun estetiğinde en önemli şey burnun kemik yapısı ve yüzün karakteri. Erkeklerde hafif kemik çıkıntısı bile doğal bırakılabiliyor. Fazla kusursuz bir burun yapay duruyor. Doğallık için abartıya kaçmamak gerek.

Oyla 0
Geri
Üst Alt