Erkeklerde Burun Estetiği Sonrası Doğal Görünüm Ne Kadar Sürede Geri Döner?

Doğu

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar,

Ben 29 yaşındayım ve yaklaşık 3 hafta önce rinoplasti (burun estetiği) operasyonu geçirdim. Açıkçası uzun zamandır aynaya baktığımda rahatsızlık duyduğum kemerli yapıyı aldırmak istiyordum. Doktorum, erkek yüz hatlarına uygun, doğal ve yüzümle uyumlu bir burun yapısı oluşturmayı hedefledi. Ancak şu anda aynaya baktığımda hâlâ ciddi bir şişlik, burun ucunda sertlik ve biraz da asimetrik bir görüntü var. Özellikle fotoğraflarda daha fazla fark ediliyor.

Estetik öncesi araştırmalarımda "burun estetiği sonrası iyileşme süreci" hakkında çok farklı bilgilerle karşılaştım. Kimisi "1 ayda oturur" diyor, kimisi "6 ayı beklemeden yorum yapma" diye uyarıyor. Benim kafam da karıştı açıkçası. Şimdi doğal görünümümün ne zaman ortaya çıkacağını gerçek kullanıcı deneyimlerinden öğrenmek istiyorum.

Sizce burun estetiğinden sonra görünüm hangi aylarda oturmaya başlıyor? Şişlikler ne zaman iniyor? İlk aylar geçici şekil bozuklukları yaşanır mı? Ameliyat olan arkadaşlar lütfen sürecinizi paylaşır mısınız?

Gerçekten bu işin sabır işi olduğunu anlıyorum ama moral desteği de çok önemli. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Selam dostum, yazdıklarını okurken tam olarak kendimi gördüm. Ben de 20’li yaşlarımda burnumun kemerli yapısından rahatsızdım ama bir türlü cesaret edememiştim. Geçen yıl sonunda ameliyat oldum.

Açık teknikle yapıldı, kemer alındı, burun ucu biraz kaldırıldı ama doktor özellikle 'maskülen hatları koruyacağız' dedi, ki bu çok önemli. İlk ay aynaya baktığımda inanılmaz şiş, geniş ve yukarı bakan bir burun vardı. Hatta ‘eyvah yapay mı oldu’ diye ciddi bir moral bozukluğu yaşadım.

Ama sonra öğrendim ki bu çok normalmiş. Şişliklerin büyük kısmı 2. ayda indi, ama özellikle burun ucu şişliği 5. aya kadar devam etti. Asimetri gibi görünen bazı açılar ise aslında ödem kaynaklıymış ve 6. aydan sonra neredeyse tamamen düzeldi.

Şu an 9. aydayım ve görüntü oturdu diyebilirim. Fotoğraflarda bile doğal duruyor. İnsanlar farkında değil bile, ama ben her gün aynaya daha rahat bakıyorum. Psikolojik olarak özgürleşme diyebilirim.

Oyla 0
Selam kardeşim, ben de şu an tam 6. haftamdayım. Yazdığın her şey bende de var: burun ucunda sertlik, bazen asimetrik gibi görünen kavis, ve fotoğraflarda 'bu mu estetik burun?' diye moral bozan görüntüler.

Doktorum baştan uyarmıştı ama yine de insan görünce üzülüyor. Ama çevremde bu süreci daha önce yaşamış 2 arkadaşım var, ikisi de 'ilk 3 ay hiç yorum yapma' dedi. Özellikle burun ucu son şişliği atan bölgeymiş.

Şu an ben de sabırla bekliyorum ama bir yandan da her hafta küçük değişiklikler görüyorum. Şekil daha netleşiyor, uç kısmı hafif yumuşamaya başladı. Bence en zor dönem 1–2 ay arası çünkü sabırsızsın ama görüntü hala tam oturmamış oluyor.

Şunu da ekleyeyim: moralin çok etkileniyor bu süreçte. Ama geçici olduğunu bilmek, başka deneyimleri okumak bana iyi geldi. Sabırlı ol, çünkü bu gerçekten ‘bekledikçe güzelleşen’ bir operasyon.

Oyla 0
Geri
Üst Alt