Erkeklerde Cilt Gençleştirme İşlemleri Kalıcı Mı?

Hasan Bulut

Kayıtlı Üye
Estetik konularını araştırmaya başlayınca en çok kafama takılan başlıklardan biri de cilt gençleştirme işlemlerinin kalıcılığı oldu. Açıkçası “yaptırıyorsun ama ne kadar sürüyor?” sorusu net cevaplanmadıkça insanın içi rahat etmiyor. Çünkü bu işlemler hem zaman hem de maddi anlamda bir yatırım gibi görülüyor. Birkaç ay sonra tamamen etkisi geçecekse, buna değip değmeyeceğini bilmek istiyorum.

İnternette okuduklarımda net bir görüş yok. Kimisi “etkisi kalıcı değil, düzenli tekrar şart” diyor, kimisi ise doğru işlemle uzun süre fark edildiğini söylüyor. Burada işlem türü mü belirleyici, yoksa kişinin cilt yapısı mı daha önemli, onu anlamaya çalışıyorum. Mezoterapi, lazer, PRP gibi uygulamalar arasında da ciddi farklar var gibi görünüyor.

Bir de yaş faktörü var. Daha genç yaşta yapılan cilt gençleştirme işlemleriyle, ilerleyen yaşlarda yapılanlar aynı etkiyi mi veriyor? Bazıları “ne kadar erken başlarsan o kadar iyi” diyor ama bu biraz pazarlama gibi de geliyor. Gerçekten cildi koruyucu bir etkisi var mı, yoksa sadece geçici bir toparlanma mı sağlıyor?

Ben mucize beklemiyorum, sadece gerçekçi olmak istiyorum. Bu işlemlerle ilgili net bilgiye ulaşmak zor olduğu için deneyim paylaşımı benim için çok daha değerli.

Sizce erkeklerde cilt gençleştirme işlemleri gerçekten kalıcı mı, yoksa düzenli tekrar olmadan etkisi kısa sürede kayboluyor mu?

Ben lazer ve mezoterapi yaptırmış biri olarak şunu söyleyebilirim: Kalıcılık diye bir şey yok ama etkisi düşündüğümden uzun sürdü. Yaklaşık 8–10 ay boyunca cildim daha canlı ve düzgün görünüyordu. Sonra yavaş yavaş eski haline dönmeye başladı. Bence bunu bakım gibi düşünmek gerekiyor, tek seferlik mucize değil.

Oyla 0
Cilt gençleştirme işlemlerinin kalıcılığı tamamen beklentiyle alakalı. Ben yaptırmadan önce bunun geçici olduğunu biliyordum. Ama düzenli yaptırınca cildin genel kalitesi gerçekten artıyor. Yani “kalıcı” değil ama uzun vadede cildi daha iyi bir seviyede tutuyor diyebilirim.

Oyla 0
Doktorumun bana anlattığına göre cilt gençleştirme işlemleri kalıcı değil, destekleyici. Cildi tamamen değiştirmiyor ama yaşlanma hızını yavaşlatıyor. Ben bu bakış açısıyla yaptırdım ve memnunum. Düzenli aralıklarla tekrar edilmesi gerekiyor, beklenti buna göre olmalı.

Oyla 0
Ben PRP yaptırdım. Etkisi ilk aylarda çok netti, sonra azaldı ama tamamen kaybolmadı. Cilt daha sağlıklı bir seviyede kaldı. Tek sefer yeterli değil ama tamamen boşa da gitmiyor. Bence bakım gibi düşünmek lazım.

Oyla 0
Kalıcılık kelimesi bence yanlış kullanılıyor. Hiçbir estetik işlem yaşlanmayı durdurmuyor. Ama doğru uygulamalarla etkisi aylarca sürüyor. Düzenli yaptıranlar daha memnun oluyor, bunu net söyleyebilirim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt