Erkeklerde Dağınık Saç Modelleri Nasıl Şekillendirilir?

Alican

Kayıtlı Üye
Dağınık saç modelleri dışarıdan bakınca çok zahmetsiz gibi duruyor ama işin içine girince aslında tam tersi olduğunu fark ettim. “Dağınık” denilen şey kontrolsüzlük değilmiş; tam kararında bir düzensizlik gerekiyormuş. Aksi halde saç ya tamamen sönük duruyor ya da bakımsız gibi görünüyor.

Benim yaşadığım en büyük sorun, dağınık modelin evde kuafördeki gibi durmaması. Kuaförden çıktığımda saç harika ama evde aynısını yapmaya çalışınca ya fazla sert oluyor ya da hiç şekil almıyor. Hangi ürünü ne zaman kullanacağımı, saçı kuru mu nemli mi şekillendirmem gerektiğini çözmek zaman aldı.

Bir de saç yapısı bu işte çok belirleyici. İnce telli saçta dağınık model ayrı, dalgalı saçta ayrı şekilleniyor. Yanlış ürün kullanınca saç telleri ayrılıyor ve seyrek görünüm oluşuyor. Ben doğal, hafif hacimli ama “uğraşılmış” gibi durmayan bir dağınıklık istiyorum.

Her sabah saatlerce uğraşmadan bu görüntüyü yakalamak mümkün mü, yoksa bu modeller sadece fotoğraflarda mı güzel duruyor, bunu gerçekten merak ediyorum.

Erkeklerde dağınık saç modelleri doğru şekilde nasıl şekillendirilir, nelere dikkat edilmeli?

Dağınık model için en önemli şey ürünü fazla kullanmamak. Ben önce az miktar alıyorum, yetmezse artırıyorum. Fazlası saçı sertleştiriyor ve doğal görüntüyü bozuyor.

Oyla 0
Saçı tamamen kuruya bırakınca şekil almıyor. Ben hafif nemliyken şekillendiriyorum, sonra kendi haline bırakıyorum. Daha doğal duruyor.

Oyla 0
Kesim çok önemli. Dağınık model her kesimde olmuyor. Saçta doku yoksa ne yaparsan yap olmuyor. Kuaförden “dokulu kesim” istemek fark yaratıyor.

Oyla 0
Dağınık saç modeli kontrolsüzlük değil, bilinçli bir stil. Doğru kesim, mat ürün ve az müdahale ile hem doğal hem bakımlı bir görünüm elde ediliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt