Erkeklerde Göz Altı Morlukları İçin Hangi Estetik Yöntemler Kullanılır?

Sertay

Kayıtlı Üye
Çoğu erkeğin şikâyet ettiği ama genellikle önemsemediği bir sorun var: göz altı morlukları. Yorgun, uykusuz ya da stresli görünmeye neden olan bu durum, aslında kişinin enerjik ve sağlıklı imajını ciddi şekilde zedeleyebiliyor. Ben de araştırmaya başladığımda fark ettim ki bu problem sadece yaşam tarzıyla değil, genetik ve cilt yapısıyla da çok ilgili. Özellikle ince ciltli, yapısal çöküklüğü olan erkeklerde morluklar daha belirgin hale geliyor.

Estetik dünyasında bu soruna yönelik birkaç yöntem öne çıkıyor. En çok duyduğum uygulama göz altı ışık dolgusu. Hyalüronik asit bazlı bu dolgu, morluğu tamamen yok etmese de çöküklüğü azaltarak daha dinç bir görünüm sağlıyor. Ayrıca cilt altına nem kazandırdığı için göz altı bölgesini daha canlı gösteriyor.

Bir diğer seçenek PRP (platelet rich plasma) tedavisi. Kişinin kendi kanından elde edilen plazma göz altına enjekte edilerek kolajen üretimi uyarılıyor. Bu yöntem özellikle ince çizgiler ve cilt kalitesi üzerinde etkili olabiliyor. Daha doğal bir çözüm arayanlar için tercih edilen yöntemlerden biri.

Ayrıca lazer tedavileri de morlukların rengini açmak için kullanılabiliyor. Özellikle damarsal kaynaklı morluklarda damar lazerleri, pigment kaynaklı morluklarda ise Q-Switch lazer işe yarayabiliyor.

Benim merak ettiğim şu: Erkeklerde göz altı morlukları için en kalıcı ve doğal sonuç veren yöntem hangisi? Deneyen ya da çevresinde yaptıran var mı?

Ben göz altı ışık dolgusu yaptırdım, sonuç gerçekten harika oldu. Daha önce sürekli yorgun görünüyordum, şimdi çok daha enerjik bir yüzüm var. Ama etkisi yaklaşık 1 yıl sürüyor, sonra yenilemek gerekiyor.

Ben PRP denedim. İlk 2 seansta büyük fark görmedim ama 4. seansın sonunda göz altlarım daha parlak ve canlı oldu. Morluk tamamen kaybolmadı ama cildim çok daha sağlıklı görünüyor.

Bende lazer tedavisi yapıldı çünkü morluklarımın sebebi damar kaynaklıymış. 3 seans sonunda belirgin şekilde açıldı. Ama yine de tamamen sıfır olmadı. Yine de doğal ve risksiz olduğu için memnun kaldım.

Benim deneyimim şunu gösterdi: yaşam tarzı değişmeden yapılan işlemler uzun vadeli olmuyor. Gece uykusu düzene girmezse, ne dolgu ne lazer kalıcı oluyor. Estetik yöntem destek ama alışkanlıklar çok önemli.

Arkadaşım ışık dolgusu yaptırdı, çok doğal duruyor. Kimse fark etmiyor ama yüzü daha aydınlık. Ben de düşünüyorum ama biraz geçici bir çözüm olduğu için kararsızım. Kalıcılık isteyenler için PRP daha mantıklı olabilir.

Geçenlerde bende forumda araştırırken aşağıdaki konuya denk gelmiştim belki işini görür:

Geri
Üst Alt