Erkeklerde Göz Çevresi Kırışıklığına Ne İyi Gelir?

Hasan Kurt

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Ben 34 yaşındayım ve son aylarda özellikle göz çevremdeki çizgiler gözüme batmaya başladı. Normalde cilt bakımına hiç önem vermeyen biriyim, sabah yüzümü yıkayıp çıkıyordum. Ama artık aynaya baktığımda göz kenarındaki ince kırışıklıklar moralimi bozuyor.

Erkeklerde göz çevresi kırışıklığına ne iyi gelir? İnternette çok fazla öneri var: göz kremleri, serumlar, doğal maskeler… Ama çoğu kadınlara yönelik hazırlanmış içerikler. Erkek cildi için işe yarayan ürünleri merak ediyorum. Özellikle basit ve hızlı uygulanabilecek çözümler arıyorum.

Kimi “nemlendirici yeter” diyor, kimisi “retinol şart” diyor. Bazıları da doğal yöntemlerden, mesela aloe vera veya salatalık maskesinden bahsediyor. Açıkçası kafam karıştı.

Göz çevresi kırışıklıklarını azaltmak veya en azından ilerlemesini durdurmak için siz neler yapıyorsunuz? Erkek olarak sizin kullandığınız ürünler veya uyguladığınız rutinler neler? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok faydalı olur. 🙏

Bende göz çevresi için en çok işe yarayan şey özel göz kremi oldu. Normal nemlendirici yeterli olmuyor, çünkü o bölge daha hassas. Kafeinli kremler hem şişkinliği alıyor hem de çizgileri azaltıyor. Düzenli kullanım önemli.

Oyla 0
Dostum en basit ve etkili çözüm güneş gözlüğü + güneş kremi. Gözünü sürekli kısarsan çizgiler daha da derinleşiyor. Ben 30’dan sonra buna dikkat ettim, yeni kırışıklıkların oluşması ciddi şekilde azaldı.

Oyla 0
Doğal yöntem deneyeceksen salatalık dilimleri veya soğutulmuş yeşil çay poşetleri çok işe yarıyor. Ben haftada 2–3 kez yapıyorum, göz altlarım daha canlı görünüyor. Ucuz ve pratik bir çözüm.

Oyla 0
Ben 33 yaşındayım, geçen yıl retinol içeren göz kremi kullanmaya başladım. İlk haftalarda hafif kuruluk yaptı ama düzenli sürünce göz kenarındaki çizgiler bariz şekilde azaldı. Erkekler için de gayet uygun.

Oyla 0
Beslenme de önemli. Ben bol su içmeye ve düzenli uyumaya başladım. Aynı zamanda omega-3 desteği alıyorum. Göz çevresi daha az kuru kalıyor, çizgiler daha yavaş ilerliyor. İçten destek olmadan sadece krem pek işe yaramıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt