Erkeklerde Günlük Kaç Tel Saç Dökülmesi Normal Sayılır?

Kerem Öztürk

Kayıtlı Üye
Herkes “günde 50–100 tel normal” diyor ama bu rakam gerçekten ne anlama geliyor? Çünkü kimse saymıyor. Duşta 20–30 tel görsen moral bozuluyor. Sabah yastıkta 10–15 tel görünce insan panik yapıyor. Ama bunun normal döngü mü yoksa başlangıç mı olduğunu ayırt etmek zor.

Ben son zamanlarda özellikle duşta daha fazla saç görüyorum ama aynadaki değişim çok dramatik değil. O yüzden “bu normal sınırda mı yoksa üstünde mi?” diye düşünüyorum. Çünkü dökülme sayısından çok yoğunluk kaybı mı önemli, bunu netleştirmek istiyorum.

Gerçekten günlük kaç tel dökülme normal kabul edilir ve ne zaman “bu artık fazla” demek gerekir?

Erkeklerde günlük saç dökülmesinin normal sınırı nedir ve hangi noktada anormal kabul edilir?

Günde 50–100 tel gerçekten normal. Ama sayıdan çok saçın yerine yenisi geliyor mu ona bakmak lazım. Eğer dökülen saçın yerine çıkanlar inceliyorsa asıl sorun orada.

Oyla 0
Ben bir dönem saymaya takıntılı hale gelmiştim. Asıl kriter aynadaki değişim. Eğer hacim kaybı yoksa sayı tek başına anlamlı değil.

Oyla 0
Geri
Üst Alt