Erkeklerde İnce Telli Saç Dökülmesi Nasıl Durdurulur? Bitkisel ve Klinik Yöntemler

Fevzi Akarsu

Kayıtlı Üye
30 yaşındayım. Son bir senedir her duşta neredeyse bir avuç saçım gidiyor. Özellikle tepe bölgesi ve ön çizgide seyrelme ciddi boyuta ulaştı. Saçlarım zaten ince telli, şimdi bir de dökülmeyle uğraşıyorum.

Saç dökülmesini durdurmak için doğal yollar, bitkisel yağlar, serumlar gibi ürünleri araştırdım ama kafam çok karıştı. Bir yandan da dermatoloğa gidip klinik tedaviye başlamayı düşünüyorum ama önce deneyenlerin yorumlarını duymak istiyorum.

İnce telli saç dökülmesini durduran etkili bir çözüm var mı?
Saw palmetto, biotin, kafeinli serumlar ya da PRP gibi yöntemlerden deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Gerçekten işe yarayan, dökülmeyi gözle görülür şekilde azaltan yöntem arıyorum. Hem bitkisel hem medikal tecrübelerinizi duymak isterim.

6 ay önce ciddi şekilde dökülme başladı. Saçlarım zaten ince telliydi, bir de üzerine stres gelince tepe açılmaya başladı. Önce dermatoloğa gittim, bana Minoxil önerdi ama yan etkileri olabileceği için başlamadan önce doğal yöntemlere yöneldim.

Sabah akşam biberiye yağı + jojoba yağı karışımı ile saç diplerine masaj yapmaya başladım. Ayrıca biotin ve çinko takviyesi aldım. Şu an 5. aydayım, dökülme belirgin şekilde azaldı. Yeni saç çıkışı da başladı. Kimyasal çözüm düşünüyorsanız PRP için birkaç klinik öneririm, ama önce doğal yöntemleri mutlaka deneyin.

Oyla 0
Yaklaşık 1 yıl önce dökülme için PRP + mezoterapi yaptırdım. 3 seans yetti ve gözle görülür sonuç aldım. Tabii bu yöntem herkes için uygun değil ama benim gibi genetik dökülme varsa işe yarıyor.

Ek olarak, her gün kafeinli şampuan kullanıyorum (Alpecin C1) ve haftada bir saç maskesi uyguluyorum. PRP sonrası düzenli bakım yapmazsan etkisi azalıyor. İnce telli erkek saçlarında dökülme kontrolü, sadece ürünle değil, komple bir rutinle mümkün.

Oyla 0
Geri
Üst Alt