Erkeklerde İnce Telli Saçlar için Saç Spreyi veya Wax mı Daha Etkili?

Ali Tekin

Kayıtlı Üye
Saçlarım oldukça ince telli ve cansız. Ne zaman şekillendirmeye çalışsam ya sönüyor ya da yapışık bir görünüm oluşuyor. Pek çok farklı wax, jöle, sprey denedim ama ya çok ağır oldu ya da hiçbir işe yaramadı.

Özellikle sabah işe giderken veya bir etkinlikte düzgün görünmek istiyorum ama saçımı şekillendirirken hacim vermek çok zor. Doğru ürünü bulmak, saç tipi bu kadar hassas olan biri için gerçekten büyük mesele.

Sizce ince telli erkek saçı için wax mı, saç spreyi mi daha etkili?
Hangi ürün saçları sönük göstermeden şekillendiriyor? Mat wax mı daha iyi sonuç veriyor yoksa tutucu bir sprey mi? Gerçek deneyimlerinizi paylaşırsanız denemek için yol haritam olur. Özellikle gün boyu hacmini koruyan ürün önerilerini bekliyorum.

Benim saçlar klasik ince telli ve tepe bölgesi seyrek. Yıllarca wax kullandım ama hep aynı sorun: ya saç sönüyor ya da fazla parlak duruyor, çok yapay. En sonunda profesyonel bir kuaförle konuştum, bana “mat wax + hafif sprey kombini” önerdi.

Şu anda American Crew Fiber Wax + Schwarzkopf Osis Freeze Spray kullanıyorum. Fiber wax saçları ağırlaştırmadan tutuyor, sprey ise gün boyu sabitliyor.

İnce telli saç şekillendirmede en önemli şey, ürünü az kullanmak. Fazlası yapış yapış gösteriyor. Wax mı sprey mi dersen, ikisini birlikte ve doğru miktarda kullanırsan sonuç alırsın.

Oyla 0
Kendi tecrübeme göre konuşayım: saç spreyi wax’a göre ince telli saçta çok daha doğal duruyor. Wax saçları birbirine yapıştırdığı için zaten az olan saç daha da seyrek görünmeye başlıyor.

Son 6 aydır Sebastian Shaper Zero Gravity sprey kullanıyorum. Çok hafif, saçın şeklini bozmuyor ama rüzgârda bile formunu koruyor. Saçlarım daha havalı ve dağınık durduğu için yoğunluk varmış gibi görünüyor.

İnce telli erkek saçları için şekillendirme ürünü seçerken en hafif olanı bul, gerekirse biraz daha pahalı olsun ama saçına yazık etme.

Oyla 0
Geri
Üst Alt