Erkeklerde İncelen Saçlar İçin Serum Mu Yağ Mı Daha Etkili?

Cemil Bakır

Kayıtlı Üye
Saçlarımın son dönemde belirgin şekilde inceldiğini fark ettikten sonra bakım ürünleri arasında kaldım. Dökülme çok yoğun değil ama saç telleri zayıfladığı için saçlar eskisi kadar dolgun durmuyor. Bu da ister istemez ne kullanmam gerektiği konusunda kararsızlığa yol açıyor.

Bir tarafta saç serumları var. Daha çok saç köklerine etki ettiği, saç tellerini güçlendirdiği söyleniyor. Diğer tarafta ise saç yağları bulunuyor. Onların da saçı beslediği, yumuşattığı ve daha sağlıklı gösterdiği iddia ediliyor. Ancak hangisinin incelmiş saçlar için daha mantıklı olduğu konusu net değil.

Saç derim hassas ama çok yağlı sayılmaz. Bu yüzden yanlış bir ürünle saçlarımı daha ağır ve sönük göstermek istemiyorum. Aynı zamanda sadece görüntüyü değil, saçın yapısını da güçlendirecek bir şey kullanmak istiyorum. Yağlar daha çok kozmetik etki mi yapıyor, serumlar gerçekten daha mı derine iniyor, bunu ayırt edemiyorum.

İkisini birlikte kullanan da var, sadece birini tercih eden de. Bu kadar farklı yaklaşım olunca insan hangisinin daha doğru olduğunu bilemiyor.

Bu nedenle incelen saçlarla uğraşan erkeklerin deneyimlerini duymak benim için daha yol gösterici olur.

Erkeklerde saç telleri incelmişse saç serumu mu yoksa saç yağı mı daha etkili bir tercih olur?

Ben önce saç yağı kullandım. Saçlarım daha yumuşak oldu ama incelme konusunda çok fark görmedim. Sonra seruma geçtim. Serum saç tellerini biraz daha güçlü hissettirdi, bu yüzden incelme için daha mantıklı geldi.

Oyla 0
İncelme varsa serum daha hedefli oluyor. Yağlar daha çok bakım amaçlı. Ben ikisini birlikte ama farklı zamanlarda kullandım. Serum ana ürün, yağ destek gibi oldu.

Oyla 0
Saç derisine etki etmek istiyorsan serum daha uygun. Yağı saç derime sürdüğümde ağırlaştırdı. İncelen saç için hafif ürünler daha iyi sonuç veriyor.

Oyla 0
Benim saçlarım ince telli olduğu için yağlar saçı söndürdü. Serumla daha rahat ettim. Görüntü olarak da saçlar daha hacimli durdu.

Oyla 0
Bence amaç önemli. Bakım ve parlaklık için yağ, güçlendirme için serum daha mantıklı. İncelme varsa önce seruma odaklanmak daha doğru bir yaklaşım oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt