Erkeklerde Kepek ve Dökülme Aynı Anda Oluyorsa Ne Yapılmalı?

Mehmet Şahin

Kayıtlı Üye
Son aylarda hem kepek arttı hem de saç dökülmem belirginleşti. Saç derimde kaşıntı ve hassasiyet var. Özellikle yağlandığında kaşıntı artıyor ve duşta daha fazla saç görüyorum. Şimdi aklıma şu takılıyor: Kepek mi dökülmeyi artırıyor, yoksa dökülme süreci mi saç derisini bozuyor?

Bazı yerlerde saç derisi iltihabının dökülmeyi hızlandırdığı yazıyor. Eğer sorun saç derisiyse önce onu çözmek gerekir diye düşünüyorum. Ama genetik dökülme varsa sadece kepek şampuanıyla çözülmez.

Bu iki durum aynı anda olduğunda nasıl ilerlemek gerekir?

Erkeklerde kepek ve saç dökülmesi birlikte görülüyorsa önce hangisine müdahale etmek gerekir?

Kepek ve saç derisi iltihabı dökülmeyi artırabilir. Benim de aynı anda oldu. Saç derisini düzeltince dökülme azaldı ama ön çizgi geri gelmedi. Yani saç derisi sorunu süreci tetikleyebilir ama genetik dökülme ayrı ilerler.

Oyla 0
Seboreik dermatit varsa dökülme artabilir. Ben dermatoloğa gittim ve tedavi sonrası hem kaşıntı hem dökülme azaldı. Önce saç derisini düzeltmek mantıklı.

Oyla 0
Kepekli dönemde saç kökleri zayıf hissedilir ama her kepek dökülme yapmaz. Eğer bölgesel seyrelme varsa genetik süreç de olabilir.

Oyla 0
Doktorum “önce saç derisi sağlığı” dedi. Çünkü sağlıklı zemin olmadan hiçbir tedavi etkili olmaz. Saç derisi düzeldiğinde dökülme kontrol altına alındı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt