Erkeklerde Kıvırcık Saça Hangi Saç Kesimi Daha Kolay Şekil Alır?

Cihan Taşkıran

Kayıtlı Üye
Kıvırcık saçlı biri olarak en büyük derdim saçımı kestirdikten sonra onunla baş edebilmek. Kıvırcık saç ilk bakışta havalı durabiliyor ama yanlış bir kesimde tamamen kontrolsüz bir hâl alıyor. Bazı kesimlerden sonra saç ne taranıyor ne de şekil alıyor, kendi kafasına göre kabarıyor.

Benim yaşadığım sorun genelde şu: Kuaförden çıktığım gün saç fena durmuyor ama birkaç gün sonra saçın her teli farklı yöne bakmaya başlıyor. Çok kısa kestirdiğimde kıvırcık saç garip bir form alıyor, çok uzun bıraktığımda ise ağırlaşıp kabarıyor. Ortasını bulmak gerçekten zor.

Düz saç için önerilen birçok model kıvırcık saçta aynı sonucu vermiyor. Buna rağmen bazı kuaförler hâlâ düz saç mantığıyla kesim yapıyor. O zaman da saçın doğal kıvrımı tamamen bozuluyor. Ben kıvırcık saçımı bastırmak değil, daha düzenli ve şekil alır hâle getirmek istiyorum.

Her sabah uzun uzun uğraşmak istemiyorum. Daha kolay şekil alan, doğal duran ve beni yormayan bir kesim arıyorum. Bu saç tipini gerçekten yaşayanların ne önerdiğini merak ediyorum.

Kıvırcık saçlı erkekler için hangi saç kesimleri daha kolay şekil alır, hangi kesimlerden kaçınılmalı?

Kıvırcık saç kesinlikle çok kısa kesilmemeli. Ben üstü biraz uzun bıraktığımda saç kendiliğinden daha düzgün duruyor. Çok kısaltınca kıvırcık saç patlıyor resmen.

Oyla 0
Katlı kesimler kıvırcık saçta çok işe yarıyor. Tek boy kesildiğinde saç ağırlaşıyor ve kabarıyor. Kat olunca kıvrımlar daha kontrollü oluyor.

Oyla 0
Yanları aşırı kısa almak bence hata. Yanlar biraz dolu kalınca üstle daha dengeli duruyor. Fade kesimler kıvırcık saçta her zaman iyi sonuç vermiyor.

Oyla 0
Şekillendirici ürün çok fark ediyor. Sert wax yerine krem ya da curl cream kullanınca saç daha kolay şekil alıyor. Kıvırcık saçı zorlamamak lazım.

Oyla 0
Kıvırcık saçta amaç kontrol etmek, bastırmak değil. Orta uzunluk, katlı ve saçın doğal kıvrımına uygun kesimler en kolay şekil alan modeller oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt