Erkeklerde Saç Derisi Kaşıntısı Ve Dökülme Aynı Anda Görülüyorsa Ne Anlama Gelir?

Bilal Şanslı

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesine ek olarak saç derimde belirgin bir kaşıntı olması beni daha fazla endişelendirmeye başladı. Kaşıntı özellikle saçımı yıkadıktan sonra ve akşam saatlerinde artıyor. Kaşıdıkça dökülmenin de arttığını düşünmek insanı daha tedirgin ediyor.

Daha önce sadece dökülme vardı ve bunu genetik ya da strese bağlayıp çok üstünde durmamıştım. Ancak kaşıntı eklenince durumun farklı olabileceğini düşünmeye başladım. Kepek mi, kuruluk mu, yoksa saç derisiyle ilgili başka bir problem mi var anlayamıyorum.

Uzun süredir aynı şampuanı kullanıyorum ama son dönemde saç derim daha hassas gibi. Zaman zaman yanma hissi de oluyor. İnternette okuduklarım kafamı iyice karıştırdı. Mantar diyen var, stres diyen var, yanlış ürün kullanımından bahseden var.

Doktora gitmeyi düşünüyorum ama önce benzer şeyleri yaşayanların deneyimlerini bilmek istiyorum. Çünkü sorunun kaynağını bilmeden rastgele ürün denemek istemiyorum.

Erkeklerde saç derisi kaşıntısıyla birlikte görülen saç dökülmesi genellikle hangi nedenlerden kaynaklanır?

Ben de kaşıntı ve dökülmeyi aynı anda yaşadım. Dermatolog saç derisi problemim olduğunu söyledi. Doğru şampuan ve tedaviyle kaşıntı azaldı, dökülme de belirgin şekilde yavaşladı. Erken müdahale gerçekten fark yaratıyor.

Oyla 0
Yanlış şampuan kullanımı büyük etken olabiliyor. Ben saç tipime uygun olmayan ürün kullandığım için saç derim kurumuştu. Ürünü değiştirdikten sonra kaşıntı ciddi şekilde azaldı ve dökülme de hafifledi.

Oyla 0
Stresin saç derisine etkisi çok fazla. Yoğun dönemlerde kaşıntı artıyordu. Stres azaldığında belirtiler de hafifledi. Yani sadece fiziksel değil, psikolojik tarafı da göz ardı etmemek gerekiyor.

Oyla 0
Her kaşıntı kepek değil. Ben uzun süre kepek sanıp yanlış ürün kullandım. Meğer mantar kaynaklıymış. Tedavi sonrası rahatladım. Kendi kendine teşhis koymak yerine uzmana görünmek en doğrusu.

Oyla 0
Kaşıntı varsa mutlaka ciddiye alınmalı. Sürekli kaşımak saç köklerini zayıflatıyor. Erken müdahale hem konforu artırıyor hem de dökülmenin hızlanmasını engelleyebiliyor. Beklemek genelde durumu kötüleştiriyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt