Erkeklerde Saç Dökülmesi Varken Saç Şekillendirici Ürünler Kullanılmalı Mı?

Hüseyin Akar

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi başladıktan sonra kullandığım ürünleri daha dikkatli seçmeye çalışıyorum. Özellikle saç spreyi, wax ve jöle gibi şekillendiriciler konusunda kafam oldukça karışık. Saçımı şekillendirmek istiyorum ama kullandığım ürünlerin dökülmeyi artırmasından da endişe ediyorum.

Günlük hayatta daha bakımlı görünmek için bu ürünlere ihtiyaç duyuyorum. Ancak bazı günler ürün kullandıktan sonra saçlarımın daha sertleştiğini ve tararken daha fazla saç geldiğini fark ediyorum. Bunun gerçekten ürünlerden mi kaynaklandığını yoksa zaten dökülecek saçların mı geldiğini ayırt edemiyorum.

Çevremdeki bazı kişiler “şekillendirici ürünler saç köklerini tıkar” diyor, bazıları ise doğru kullanıldığında sorun olmayacağını söylüyor. İnternette de benzer şekilde çelişkili bilgiler var. Bu yüzden tamamen bırakmak mı gerekir, yoksa doğru ürünle devam etmek mi daha mantıklı, karar veremiyorum.

Saç derim çok yağlı değil ama hassas sayılır. Bu yüzden yanlış bir ürünle durumu daha kötü hâle getirmek istemiyorum. Bir yandan da özgüven açısından saçımı şekillendirmek bana iyi geliyor.

Bu ikilemde kalan ve benzer şeyleri yaşayanların deneyimleri benim için yol gösterici olabilir.

Erkeklerde saç dökülmesi varken saç şekillendirici ürünler kullanmak dökülmeyi olumsuz etkiler mi?

Ben uzun süre şekillendirici ürün kullandım. Sorunun üründen çok, ürünü saçta uzun süre bırakmak olduğunu fark ettim. Akşam mutlaka yıkadığımda dökülmede belirgin bir artış görmedim.

Oyla 0
Jöle yerine daha hafif ürünlere geçtim ve fark oldu. Özellikle alkol içermeyen ürünler saç derimi daha az tahriş etti. Doğru ürün seçimiyle şekillendirme tamamen bırakılmak zorunda değil.

Oyla 0
Bende hassasiyet olduğu için şekillendirici ürünler kaşıntı yapıyordu. Kaşıntı artınca dökülme de artıyordu. Ürünleri azalttıktan sonra saç derim rahatladı.

Oyla 0
Doktorum ürünlerin kökten çok saç telini etkilediğini söyledi. Ama saç derisi temizliği ihmal edilirse sorun çıkabiliyor. Düzenli yıkama ve aralarda ürün kullanmamak önemli.

Oyla 0
Ben dökülme döneminde ürün kullanımını minimuma indirdim. Tamamen bırakmadım ama daha seyrek kullanıyorum. Bu şekilde hem görünümden vazgeçmedim hem de içim daha rahat etti.

Oyla 0
Geri
Üst Alt