Erkeklerde Saç Dökülmesi Varken Sakal Çıkmasının Artması Normal Mi?

Nihat Nalbantoğlu

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi yaşamaya başladıktan sonra vücudumdaki diğer değişikliklere de daha dikkatli bakar oldum. Son dönemde fark ettiğim şeylerden biri de sakalımın eskisine göre daha hızlı ve gür çıkması. Bu durum ilk başta dikkatimi çekmedi ama saçlardaki azalma ile birlikte düşününce kafam karıştı.

Saçlarım özellikle ön ve tepe bölgede seyrelirken sakalımın daha kalın ve sert çıkması bana garip geliyor. İnternette bunun hormonlarla ilgili olabileceğini okudum ama net bir bilgiye ulaşamadım. Kimileri bunun tamamen normal olduğunu söylüyor, kimileri ise saç dökülmesiyle bağlantılı olabileceğini yazıyor.

Bu durum beni biraz tedirgin ediyor çünkü saç dökülmesiyle ilgili hormon dengesi konusu zaten başlı başına karmaşık. Sakalın artması, saçların azalması arasında gerçekten bir ilişki var mı, yoksa tamamen tesadüf mü, ayırt etmek zor.

Doktora gitmeden önce benzer şeyleri yaşayanların deneyimlerini duymak istiyorum. Çünkü vücuttaki bu değişimin normal bir süreç mi yoksa saç dökülmesinin başka bir göstergesi mi olduğunu anlamaya çalışıyorum.

Bu konuyu yaşayan ve dikkat eden erkeklerin yorumları benim için yol gösterici olur.

Erkeklerde saç dökülmesi yaşanırken sakalın daha gür çıkması normal bir durum mudur?

Bende de aynı durum oldu. Saçlarım dökülürken sakalım daha sert ve hızlı çıkmaya başladı. Doktorum bunun hormonlarla ilgili olabileceğini ama tek başına anormal bir durum olmadığını söylemişti.

Oyla 0
Saç ve sakal aynı hormonlardan etkileniyor ama farklı tepkiler verebiliyor. Ben bunu araştırdığımda öğrendim. Yani sakalın gürleşmesi saç dökülmesinin doğrudan sebebi değil.

Oyla 0
Ben ilk başta bu duruma çok takıldım. Sonra fark ettim ki sakalım hep gürdü, sadece saç dökülünce daha çok dikkatimi çekti. Bazen algı da değişebiliyor.

Oyla 0
Doktora gittiğimde hormon testleri yapıldı. Her şey normal çıktı. Sakal artışıyla saç dökülmesi arasında birebir bağ olmadığını söylediler. Bu bilgi beni rahatlattı.

Oyla 0
Bu durumu yaşayan çok kişi var. Sakalın artması her zaman kötü bir işaret değil. Ama saç dökülmesi hızlı ilerliyorsa yine de kontrol ettirmek en sağlıklısı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt