Erkeklerde Saç Ekimi Kaç Seansta Tamamlanır?

Cihan Taşkıran

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi erkeklerin en sık yaşadığı estetik problemlerden biri ve çözüm arayanların ilk durağı genelde saç ekimi oluyor. Ama araştırmaya başladığımda şunu fark ettim: tek bir seansla biten operasyonlar olduğu gibi, birkaç seansa yayılan ekim süreçleri de var. Bu durum biraz kafa karıştırıcı.

Saç ekiminde seans sayısını belirleyen en önemli faktör, kişinin dökülme oranı ve donör bölgesindeki saç yoğunluğu. Örneğin, sadece ön bölgede açıklık varsa genellikle tek seansta işlem tamamlanabiliyor. Ancak tepe ve ön kısım birlikte açıksa, yoğun ekim gerektiği için 2 ya da bazen 3 seans yapılabiliyor.

Bir diğer belirleyici unsur da ekilecek greft sayısı. Ortalama bir seansta 3.000–5.000 greft arası nakil yapılabiliyor. Daha geniş alanlar için bu sayı yetersizse ikinci bir seans kaçınılmaz oluyor. Ayrıca saç ekimi FUE, DHI gibi tekniklerle yapıldığında seans süresi ve planlaması da değişebiliyor.

Doktorlar genellikle “tek seansta en yoğun ve doğal görünüm” sağlamaya çalışıyor. Ancak saç dökülmesi ilerleyici bir süreç olduğundan, birkaç yıl sonra yeni bir seans gerekebiliyor. Yani her şey kişinin mevcut saç yapısı ve dökülme hızına bağlı.

Benim merak ettiğim şu: Erkeklerde saç ekimi için tek seans gerçekten yeterli oluyor mu, yoksa çoğu kişi uzun vadede ikinci bir ekime ihtiyaç duyuyor mu?

Benim açıklığım sadece ön bölgemdeydi, tek seansta 3.500 greft ekildi. Şimdi 2 yıl geçti ve sonuç gayet doğal. Tepe bölgem çok dökülmediği için başka seansa ihtiyaç duymadım.

Oyla 0
Benim dökülmem ileri seviyedeydi, ön ve tepe tamamen açıktı. İlk seansta 5.000 greft yapıldı ama yetmedi. 1,5 yıl sonra ikinci seansı yaptırdım. Şimdi çok daha dengeli görünüyor.

Oyla 0
Ben DHI tekniğiyle yaptırdım. Tek seansta tamamlandı ama işlem biraz uzun sürdü. Doktorum ileride saç dökülmem artarsa ek seans gerekebileceğini söyledi. Şimdilik memnunum.

Oyla 0
Bende tek seans yeterli olmadı çünkü donör bölgem zayıftı. İkinci seansla daha dolgun bir görünüm elde ettim. Bence herkesin saç yapısı farklı, baştan “tek seansta biter” demek doğru değil.

Oyla 0
Benim tecrübem şu: saç ekiminde tek seans genelde başlangıç için yeterli oluyor ama ilerleyen yıllarda dökülme devam ederse tekrar ekim şart oluyor. Yani biraz uzun vadeli düşünmek lazım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt