Erkeklerde Saç Serumu Kullandıktan Sonra Kaşıntı Olması Normal Mi?

Levent Doğan

Kayıtlı Üye
Saç serumu kullanmaya başladıktan sonra saç derimde hafif bir kaşıntı hissetmeye başladım. Çok yoğun değil ama gün içinde zaman zaman rahatsız edecek seviyeye geliyor. Daha önce böyle bir sorunum yoktu, bu yüzden serumla bağlantılı olabileceğini düşünüyorum.

İlk başta bunun saç derisinin ürüne alışma süreci olduğunu düşündüm. Ancak birkaç haftadır devam edince kafamda soru işaretleri oluştu. Acaba bu durum normal bir tepki mi, yoksa kullandığım ürün saç derime uygun değil mi, emin olamıyorum. Çünkü bazı kişiler serumların ilk dönemlerde böyle etki yapabileceğini söylüyor.

Saç derim hassas sayılır. Bu yüzden kaşıntının ilerleyip başka sorunlara yol açmasından çekiniyorum. Ürünü hemen bırakmak istemiyorum ama yanlış bir şey yapıyorsam da devam etmek istemem. Özellikle kaşıntı arttığında daha fazla saç dökülüyormuş gibi hissetmek insanı daha da tedirgin ediyor.

İnternette bu konuyla ilgili net bir bilgi bulmak zor. Kimileri bunun geçici olduğunu yazıyor, kimileri ise hemen bırakılması gerektiğini savunuyor. Hangisinin doğru olduğunu deneyimlemeden anlamak zor.

Bu durumu yaşayan erkeklerin nasıl bir yol izlediğini öğrenmek benim için daha güven verici olur.

Erkeklerde saç serumu kullanımından sonra oluşan kaşıntı normal kabul edilebilir mi?

Ben de ilk haftalarda kaşıntı yaşadım. Sonradan saç derim alıştı ve sorun kalmadı. Ancak kaşıntı artarsa ya da kızarıklık olursa ürünü bırakmak gerekiyor. Hafif kaşıntı bende geçici oldu.

Oyla 0
Bende kaşıntı hiç geçmedi. Serumu bıraktıktan sonra rahatladım. Sonradan öğrendim ki alerjik bir tepkiymiş. Her serum her saç derisine uygun olmuyor, bunu kabul etmek lazım.

Oyla 0
Kaşıntı yaşayınca kullanım sıklığını azalttım. Her gün yerine gün aşırı kullandım ve sorun hafifledi. Bazen doz ayarlamak yeterli olabiliyor.

Oyla 0
Serumu sürdükten sonra saçımı hemen yıkamıyordum. Bir süre bekletince kaşıntı arttı. Bekleme süresini kısaltınca daha rahat ettim. Kullanım şekli de önemli.

Oyla 0
Hafif kaşıntı normal olabilir ama yanma ve kızarıklık varsa dikkat etmek lazım. Ben bu ayrımı doktorumdan öğrendim. Şüphede kalınca uzmana danışmak en güvenlisi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt