Erkeklerde Saç Serumu Sabah Mı Akşam Mı Kullanılmalı?

Nadir Aktürk

Kayıtlı Üye
Saç serumu kullanmaya karar verdikten sonra bu kez de ne zaman kullanmam gerektiği kafamı karıştırmaya başladı. Bazı ürünlerin üzerinde gece kullanımı öneriliyor, bazıları ise gün içinde de kullanılabileceğini söylüyor. Bu farklı öneriler arasında hangisinin daha doğru olduğunu anlamak zor.

Gün içinde saçımı şekillendirdiğim için serum kullandıktan sonra saçın nasıl görüneceği benim için önemli. Sabah kullanırsam saç ağırlaşır mı ya da yağlı durur mu diye düşünüyorum. Akşam kullanırsam da gece boyunca saç derisinde kalmasının gerçekten daha etkili olup olmadığını merak ediyorum.

Bazı kişiler gece kullanımının daha iyi emilim sağladığını söylüyor. Mantıklı geliyor çünkü saç derisi dinlenme hâlindeyken ürünün daha iyi çalışabileceğini düşünüyorum. Ancak sabah kullanımının da düzenli bir rutine oturtmak açısından daha pratik olduğunu düşünenler var.

Benim saç derim hassas olduğu için yanlış zamanlama ile kaşıntı ya da rahatsızlık yaşamak istemiyorum. Aynı ürünü farklı saatlerde kullananların yaşadığı farkları duymak, karar vermemi kolaylaştırır.

Bu nedenle saç serumu kullanan erkeklerin, hangi zaman diliminde daha iyi sonuç aldıklarını gerçekten merak ediyorum.

Erkeklerde saç serumu kullanımında sabah mı yoksa akşam saatleri mi daha etkili sonuç verir?

Ben serumu akşamları kullanıyorum. Gece boyunca saç derisinde kalması bana daha mantıklı geliyor. Sabah kalktığımda saçımı yıkıyorum. Bu düzenle hem rahatsızlık yaşamadım hem de etkisini daha iyi hissettim.

Oyla 0
Sabah kullandığımda saçım ağırlaşıyordu. Akşama geçince bu sorun ortadan kalktı. Özellikle hassas saç derisi olanlar için akşam kullanımı daha konforlu olabilir.

Oyla 0
Ben her zaman akşam kullanıyorum çünkü gün içinde ürün kullanmak beni rahatsız ediyor. Gece kullanımı daha düzenli bir alışkanlık hâline geldi. Etki açısından da memnunum.

Oyla 0
Sabah kullanan arkadaşlarım var ama benim saç tipimde sabah kullanımı pek iyi olmadı. Akşam kullanınca saç derisi daha rahat oluyor. Bence saç tipine göre değişiyor.

Oyla 0
Doktorum serumu akşam kullanmamı önermişti. Emilim açısından daha verimli olduğunu söyledi. Ben de bu şekilde devam ediyorum ve sonuçtan memnunum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt